krok 1
Předehřejeme troubu na 220 °C.
krok 2
V pánvi krátce orestujeme slaninu.
krok 3
Mezitím v misce smícháme vejce s prolisovaným česnekem, piniovými oříšky, muškátovým oříškem a dochutíme solí a pepřem. Pak přidáme i orestovanou slaninu.
krok 4
Ricottu rozmačkáme vidličkou a smícháme s vaječnou směsí.
krok 5
Přidáme zelené fazolky (které můžeme překrojit napůl), hrášek a jemně promícháme.
krok 6
Do dortové formy vložíme 1 plát těsta, který propícháme na dně vidličkou a pokryjeme připravenou směsí.
krok 7
Všechno pak zakryjeme druhým plátem těsta, dbáme na okraje, aby k sobě dobře přilnuly. Uprostřed koláče vytvoříme otvor (komín), aby mohla unikat pára, a nakonec potřeme těsto žloutkem.