1. >Od roku 1853
  2. >Náš slib pro lepší svět

V Bonduelle jsme přesvědčeni o tom, že příroda je naše budoucnost, a proto jsme dali slib. Říkáme tomu „Pakt B!“ (The B! Pact): konkrétní závazek vůči planetě, potravinám a lidem.

Podnik s pozitivním dopadem

Klimatická krize dnes více než kdy jindy vyžaduje, aby podniky do své mise zahrnuly udržitelný rozvoj a otevřeně se zavázaly omezit svůj dopad na životní prostředí a jednat odpovědně. Zdravotní krize nám ukázala, že podniky hrají významnou úlohu při vytváření inkluzivnějšího a spravedlivějšího světa.
 
Jako subjekt podnikající v agrooblasti chceme v Bonduelle připravit půdu pro přechod na rostlinnou stravu pro blaho planety a jejích obyvatel tím, že jsme se zavázali získat certifikaci B Corp a stát se podnikem s ekonomickým modelem s pozitivním dopadem pro naše akcionáře.
 

Certifikace B-Corp

Změna spočívá v konkrétních závazcích. Závazcích, které definuje, hodnotí a uznává certifikační orgán B Corp. Po provedení auditu a posouzení dopadu orgán B Corp udělí certifikaci podnikům, které „hodlají pozitivně přispívat své společnosti a usilují o to, co je nejlepší PRO svět, a nikoli o to, co je nejlepší VE světě!“ (internetové stránky https://bcorporation.eu/). Certifikované podniky se také stanou vzorem pro ostatní podniky, které ještě tuto certifikaci nemají, a razí jim cestu.
 
Certifikaci B Corp vnímáme jako skvělou možnost pro strukturování sociální a environmentální transformace podniku. Závazek k certifikaci B Corp je příležitostí k tomu změnit od základů naši podnikovou kulturu, a to krok za krokem, od stávající správy po přehodnocení našich výkonnostních úrovní, kdekoli působíme.
 

The B!Pact!: Naše závazky pro rok 2025

Od samotného založení Bonduelle pěstujeme respekt vůči přírodě a klademe lidi na první místo ve všech zemích, kde působíme. Prostřednictvím Paktu B! chceme posunout naše hodnoty ještě dál: podpora místní zaměstnanosti, bezpečnost při práci, zdraví, radost, srdečnost a zapojení do místních komunit, vždy poháněni stejnou ambicí přispívat k blahu prostřednictvím potravin rostlinného původu a činnostmi, které respektují člověka, biologickou rozmanitost a životní prostředí.
 
Pakt B! byl zveřejněn v roce 2019 a shrnuje závazky společnosti Bonduelle v těchto třech oblastech: potraviny, lidé a planeta!
 

Mít pozitivní dopad na planetu

V Bonduelle jsme se zavázali být lepším podnikem pro planetu tím, že budeme zlepšovat dopad na životní prostředí, provádět odpovědné zemědělství a podporovat výzkum nových způsobů pěstování, přípravy a prodeje našich výrobků.
 
Jaké jsou konkrétně naše cíle do budoucna?
— do roku 2025 dosáhnout toho, aby 100 % půdy bylo obděláváno za použití alternativních pěstitelských postupů,
— do roku 2035 dosáhnout 20% snížení našich emisí skleníkových plynů,
— do roku 2025 dosáhnout používání 100% recyklovatelných nebo opětovně použitelných obalů!
 

Mít pozitivní dopad na potraviny

V Bonduelle se také zavazujeme mít pozitivní dopad na potraviny prostřednictvím podpory odpovědných stravovacích návyků pro všechny.
 
Chceme mít pozitivní vliv na stravovací návyky, abychom přispěli k dalšímu zlepšení stravování. Za tímto účelem jsme se zavázali, že 100 % našich značek bude mít pozitivní dopad a podporovat dobré stravovací návyky s nadací Louis Bonduelle Foundation.
 

Mít pozitivní dopad na lidi

Udržovat nejvyšší míru blaha našich komunit a zajistit nejlepší podmínky v oblasti zdraví a bezpečnosti při práci, to jsou základní priority společnosti Bonduelle. Každý, kdo spolupracuje se skupinou Bonduelle, může těžit z profesionálního prostředí, které zajišťuje ochranu zdraví a bezpečnost prostřednictvím ochrany fyzického i duševního zdraví i prevence nemocí z povolání. Právě proto si skupina dala ambiciózní, ale přesto stěžejní cíl: dosáhnout nejpozději do roku 2025 nulového počtu úrazů s následnou pracovní neschopností. Tento cíl se týká každého, kdo pracuje ve skupině, bez ohledu na to, jakou má smlouvu.
 
Dále, v roce 2025 bude 100 % závodů skupiny Bonduelle zapojeno do místních projektů, a zaměstnanci tak budou působit v rámci komunit, které usilují o transformaci skupiny.
 

Zahájit hnutí s ostatními velkými podniky

Kromě toho jsme společně s pěti dalšími nadnárodními podniky zavedli iniciativu B Movement Builders s cílem začlenit velké podniky do hnutí B Corp, a vytvořit tak korporaci podniků zavázaných k udržitelnému rozvoji. Založili jsme hnutí B Corp a nyní je podporujeme nejenom proto, abychom byli podnikem, který má pozitivní dopad, ale také podnikem, který pozitivní dopad vytváří.
 
„V roce 2021 je iniciativa B Movement Builders důležitější než kdy předtím a doufáme, že se do ní zapojí další aktéři. Podniky mohou být mocnou hnací silou kolektivní 

Přečtěte si také o našich závazcích k udržitelnému zemědělství a produktům.