1. >Zajímavosti
  2. >Luštěniny a naše tělo

Luštěniny jsou nutričně bohatou potravinou s vysokým obsahem rostlinných bílkovin a vlákniny, a proto bychom si je měli do našich jídelníčků zařazovat alespoň dvakrát týdně.   


Vyzkoušejte Bonduelle "Vapeur" Červené fazole, Zelené fazolky Cizrnu, bíle Cannellini fazole nebo Čočku - luštěniny připravené na páře. Díky tomu je můžete ihned konzumovat, zároveň si uchovávají svou barvu, chuť, texturu a všechny živiny.
 

Červené fazole

Májí nízkou kalorickou hodnotu, přesto skvěle zasytí a dodá energii. Skvělý zdroj rostlinné bílkoviny a vlákniny a právě to jsou dvě tajemství pro zdravou váhu. Jejich pravidelná konzumace dodá tělu množství minerálů pro krásnou pleť a silné kosti
 

Zelené fazolky

Mají nízkou kalorickou hodnotu, přesto skvěle zasytí a dodá energii. Skvělý zdroj rostlinné bílkoviny a vlákniny, dvě tajemství pro zdravou váhu. Jejich pravidelná konzumace dodá tělu množství minerálů pro krásnou pleť a silné kosti.
 

Cizrna

Obsahuje velkou dávku vitamínu B6, který je důležitý pro psychickou pohodu a radost ze života. Velmi dobře působí také na imunitu, nervovou soustavu, cévy, kosti a trávicí ústrojí. Je skvělým zdrojem rostlinných bílkovin.

Bílé fazole

Obsahují velké množství rostlinných bílkovin pro tvorbu svalové hmoty i zdravého hormonálního systému. Díky spoustě minerálních látek a antioxidantů chrání naše buňky před poškozením oxidačním stresem při velké sportovní zátěži.
 

Čočka

Má blahodárný vliv na kardiovaskulární systém díky vysokému obsahu vlákniny, kyseliny listové a hořčíku. Obsahuje železo a pomáhá stabilizovat hladinu cukru v krvi. Funguje jako pomalu se uvolňující zásobárna energie.