1. >Od roku 1853
  2. >Představujeme naše obaly šetrné vůči planetě zdravé potraviny rostlinného původu.

Představujeme naše obaly šetrné vůči planetě a zdravé potraviny rostlinného původu.

La nature, notre futur. Příroda není jen základem našeho podnikání. Je naší budoucností.

Jako rodinná firma, která se dlouhodobě zabývá environmentálními a sociálními problémy, věříme, že globální podniky mohou a měly by přispívat k řešení těchto problémů.

Proto v posledních třech desetiletích, v podstatě od naší první zemědělské charty, přijaté v roce 1996, soustavně inovujeme pěstování, balení a prodej našich produktů tak, abychom lépe chránili životní prostředí a zanechali budoucím generacím zelenější a zdravější planetu.

Společně pro planetu, pro potraviny, pro lidi

Pro společnost Bonduelle je planeta mimořádně důležitá. Zavázali jsme se tedy učinit z potravin rostlinného původu udržitelný způsob života pro každého. Jak říkají Francouzi, je to naším „raison d’être“, tedy smyslem všeho, co děláme, a vyjádřením obecných zásad, kterými se řídí naše podnikání a působení v komunitě a společnosti jako celku.

Tento proces se týká všech z nás: zemědělců, maloobchodních prodejců, značek, vedoucích pracovníků, zaměstnanců, spotřebitelů a lidí všech věkových kategorií. Každý v něm má svou roli, ať už sebemenší. A důležité je vše – od půdy, v níž pěstujeme naše potraviny, až po recyklovatelnost plastů používaných v obalech.

Náš závazek stojí na třech pilířích: planeta, potraviny a lidé.

Chceme pomáhat planetě, proto klademe důraz na udržitelné a diverzifikované zemědělství a neustále hledáme a zavádíme nové způsoby pěstování, zpracování a prodeje produktů.

Chceme do roku 2025 dosáhnout toho, aby 100 % našich obalů bylo recyklovatelných nebo opakovaně použitelných.

Společně můžeme zachránit planetu, sáček po sáčku. Naším cílem je dosáhnout toho, aby potraviny rostlinného původu byly dostupné všem. Našich šest závazků týkajících se potravin zahrnuje propagaci místních a sezónních produktů, omezení používání pesticidů, ochranu biologické rozmanitosti a půdy, omezení používání přídatných látek, propagaci a zvyšování podílu biopotravin a vytváření udržitelných obalů. Naše kvalitní, chutné, přírodní a zdravé potraviny rostlinného původu mají vysokou výživovou hodnotu a pocházejí převážně z ekologického zemědělství.

V rámci třetího pilíře, kterým jsou lidé, nabízíme odpovědné ekonomické a sociální dopady všem našim zaměstnancům a komunitám.

Budoucnost je teď: do r. 2025 musí být všechny naše obaly navrženy jako recyklovatelné nebo opakovaně použitelné.

Odpad pocházející z obalů od potravin je dnes velkým globálním problémem. Jako jeden z předních světových výrobců potravin klade společnost Bonduelle důraz na transformaci toho, jak pěstujeme, nakupujeme a spotřebováváme potraviny, a podporuje efektivní přechod k udržitelnému zemědělství a oběhovému hospodářství, v němž je výrazně omezen nebo zcela eliminován vznik odpadu.

Naším cílem je do roku 2025 dosáhnout toho, aby všechny naše obaly v celém portfoliu našich produktů byly navrženy jako recyklovatelné nebo opakovaně použitelné všude, kde se naše produkty prodávají. Za tímto účelem provádíme nezbytná opatření, jejichž účelem je zajistit, že všechny naše obalové materiály jsou nebo budou kompatibilní se stávajícími nebo plánovanými systémy recyklace.

Nový obal pro mražené výrobky, který právě držíte v ruce, je navržen v souladu se zásadami ekodesignu, takže je recyklovatelný!

Použitým materiálem je polyethylen, což je v Evropě nejlépe recyklovatelný flexibilní plast. Přechod z vícevrstvého na jednovrstvý plast zvyšuje recyklovatelnost našich obalů. Tyto nové obaly mimo jiné získaly hodnocení recyklovatelnosti třídy B (certifikace 237-BON-SZ) od organizace RecyClass*.

Podle definice recyklovatelnosti a metodiky organizace RecyClass se třídy A, B a C považují za recyklovatelné, neboť kvalita recyklátu je dostatečně dobrá, aby bylo možné materiál použít v uzavřené smyčce nebo kaskádové otevřené smyčce.

* O organizaci RecyClass: RecyClass je nezisková meziodvětvová iniciativa přispívající k rozvoji recyklovatelnosti, transparentnosti informací o původu plastového odpadu a vytváření harmonizovaného přístupu k určování množství a sledovatelnosti recyklovaného plastu v Evropě. RecyClass vytváří protokoly pro hodnocení recyklovatelnosti a vědecké metody testování novátorských plastových obalových materiálů, které slouží jako základ pro pokyny k recyklovatelnosti a online nástroj RecyClass. Organizace RecyClass zavedla certifikaci recyklovatelnosti plastových obalů, certifikaci procesu recyklace a certifikaci zpětné sledovatelnosti recyklovaného plastu pro plastové výrobky. https://recyclass.eu/.