1. >Recepty
  2. >Brokolicová rýže s kuřecím kari

Brokolicová rýže s kuřecím kari

Snadné
2 osob
5 min
25 min
Ingredience
pro 2 osoby
1 balení Bonduelle brokolice nadrobno (400 g)

300 g cukrového hrášku (čerstvý nebo mražený)

150 g kuřecích prsou bez kosti (nakrájené na proužky)

200 ml kokosového mléka

2 polévkové lžíce slunečnicového oleje

1 polévková lžíce červené kari pasty

6 větviček koriandru (hrubě nasekaných)
ingredience pro 2 osob
1 balení Bonduelle brokolice nadrobno (400 g)

300 g cukrového hrášku (čerstvý nebo mražený)

150 g kuřecích prsou bez kosti (nakrájené na proužky)

200 ml kokosového mléka

2 polévkové lžíce slunečnicového oleje

1 polévková lžíce červené kari pasty

6 větviček koriandru (hrubě nasekaných)
  1. krok 1
    Ve woku (nebo v obyčejné pánvi) rozpálíme 1 polévkovou lžíci slunečnicového oleje a osmažíme kuřecí maso po dobu 7 minut do zlatova.
  2. krok 2
    Poté přidáme kari pastu, kokosové mléko a cukrový hrášek (pokud jsme koupili mražený hrášek, vložíme ho nerozmrazený) a dusíme cca 10 minut.
  3. krok 3
    Ve druhé pánvi rozpálíme polévkovou lžíci slunečnicového oleje, přidáme celé balení Bonduelle brokolice na drobno a za občasného míchání smažíme 6–7 minut.
  4. krok 4
    Na talíře dáme maso na kari a vedle jako přílohu přidáme brokolicovou rýži. Před podáváním posypeme koriandrem.
  5. krok 5
    BON APPETIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda