krok 1
Troubu předehřejeme na 200 °C. V malé misce smícháme víno se šafránem a necháme směs odstát.
krok 2
Rozpálíme si velkou paella pánev. Přidáme chorizo a na mírném ohni restujeme cca 3 minuty, dokud nebude chorizo hnědé a tuk nezačne vytékat. Poté chorizo přesuneme na velký talíř.
krok 3
Do výpeku přidáme kuřecí stehna (pokud je potřeba, tak i olivový olej), osolíme, opepříme a restujeme cca 8 minut, dokud není kuře zlatohnědé. Poté maso také přesuneme na talíř k chorizu.
krok 4
Přidáme rajčata, červenou papriku a vaříme pár minut, dokud zelenina nezměkne.
krok 5
Přidáme rýži, dobře promícháme, následně na rýži nalijeme připravený mix vína a šafránu a přivedeme k varu.
krok 6
Chorizo a kuřecí stehna vrátíme zpátky do pánve a vše zalijeme kuřecím vývarem. Když vše začne vřít, ihned pánev přesuneme do trouby a pečeme cca 20 minut, dokud nebude rýže měkká.
krok 7
Následně přidáme Bonduelle Bon menu Na Pánev Delicate, promícháme a zapékáme dalších 5 minut.
krok 8
Před podáváním posypeme petrželí a ozdobíme citronem nakrájeným na tenké plátky. Šťávou ze čtvrtky citronu paellu dochutíme. Bonduelle Tip: Můžeme přidat i olivy.