1. >Recepty
  2. >Chorizo paella s kuřecím masem

Chorizo paella s kuřecím masem

Střední
4 osob
Ingredience
pro 4 osoby
1 balení Bonduelle Bon menu Na pánev Delicate (425 ml)

½ šálku suchého bílého vína

špetka šafránu

170 g choriza, sušeného salámu

6 kuřecích stehen, vykostěných a zbavených kůže, nahrubo nakrájených

1 velká červená paprika, zbavená semínek a nakrájená na kostky

1 velké rajče, nakrájené

sůl a čerstvě mletý pepř

½ šálku rýže Arborio

2 šálky kuřecího vývaru

½ šálku nakrájené petržele

1 citron na dozdobení
ingredience pro 4 osob
1 balení Bonduelle Bon menu Na pánev Delicate (425 ml)

½ šálku suchého bílého vína

špetka šafránu

170 g choriza, sušeného salámu

6 kuřecích stehen, vykostěných a zbavených kůže, nahrubo nakrájených

1 velká červená paprika, zbavená semínek a nakrájená na kostky

1 velké rajče, nakrájené

sůl a čerstvě mletý pepř

½ šálku rýže Arborio

2 šálky kuřecího vývaru

½ šálku nakrájené petržele

1 citron na dozdobení
  1. krok 1
    Troubu předehřejeme na 200 °C. V malé misce smícháme víno se šafránem a necháme směs odstát.
  2. krok 2
    Rozpálíme si velkou paella pánev. Přidáme chorizo a na mírném ohni restujeme cca 3 minuty, dokud nebude chorizo hnědé a tuk nezačne vytékat. Poté chorizo přesuneme na velký talíř.
  3. krok 3
    Do výpeku přidáme kuřecí stehna (pokud je potřeba, tak i olivový olej), osolíme, opepříme a restujeme cca 8 minut, dokud není kuře zlatohnědé. Poté maso také přesuneme na talíř k chorizu.
  4. krok 4
    Přidáme rajčata, červenou papriku a vaříme pár minut, dokud zelenina nezměkne.
  5. krok 5
    Přidáme rýži, dobře promícháme,  následně na rýži nalijeme připravený mix vína a šafránu a přivedeme k varu.
  6. krok 6
    Chorizo a kuřecí stehna vrátíme zpátky do pánve a vše zalijeme kuřecím vývarem. Když vše začne vřít, ihned pánev přesuneme do trouby a pečeme cca 20 minut, dokud nebude rýže měkká.
  7. krok 7
    Následně přidáme Bonduelle Bon menu Na Pánev Delicate, promícháme a zapékáme dalších 5 minut.
  8. krok 8
    Před podáváním posypeme petrželí a ozdobíme citronem nakrájeným na tenké plátky. Šťávou ze čtvrtky citronu paellu dochutíme. Bonduelle Tip: Můžeme přidat i olivy.
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda