1. >Recepty
  2. >Fazolový salát s karotkou a ricottou

Fazolový salát s karotkou a ricottou

Střední
3 osob
30 min
Střední
Ingredience
pro 3 osoby
1 balení Bonduelle Mini Červené fazole

1 balení Bonduelle Mladá mrkev (425 ml)

4 polévkové lžíce panenského olivového oleje

2 polévkové lžíce citronové šťávy, kůra z poloviny citronu

2 menší šalotky

350 g sýra ricotta, sůl a čerstvě mletý pepř

8 plátků bílého chleba italského typu
ingredience pro 3 osob
1 balení Bonduelle Mini Červené fazole

1 balení Bonduelle Mladá mrkev (425 ml)

4 polévkové lžíce panenského olivového oleje

2 polévkové lžíce citronové šťávy, kůra z poloviny citronu

2 menší šalotky

350 g sýra ricotta, sůl a čerstvě mletý pepř

8 plátků bílého chleba italského typu
  1. krok 1
    Šalotku nakrájíme na tenké plátky.
  2. krok 2
    Ve velké nádobě, ve které budeme salát servírovat, smícháme olivový olej, citronovou šťávu a citronovou kůru. Přidáme scezené červené fazole, mladou mrkev nakrájenou na třetinky a šalotku. Vše dobře promícháme a ochutíme čerstvě mletým pepřem a solí.
  3. krok 3
    Na jednotlivé talíře rozprostřeme rovnoměrně ricottu, na ni přidáme luštěniny a zeleninu s dresinkem ze smíchaného oleje a citronu. Těsně před podáváním pokapeme olivovým olejem.
  4. krok 4
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda