krok 1
O pracovní plochu trochu omlátíme citronovou trávu, abychom odstranili tvrdou vnější vrstvu. Poté trávu nakrájíme najemno. Koriandr zbavíme stonků. Několik listů namočíme do studené vody a necháme si je na dozdobení, zbytek také nakrájíme najemno.
krok 2
Dále oloupeme zázvor a také ho nakrájíme najemno.
krok 3
Lososa nakrájíme na 1cm kostky. Polovinu nakrájeného lososa dáme stranou, druhou polovinu smícháme s citronovou trávou, koriandrem a zázvorem. Vše ještě znovu krájíme na úplně jemnou směs, až pyré. Přidáme zbylé kostky lososa a solamyl. Poté osolíme, opepříme a promícháme.
krok 4
Směs rozdělíme na 4 části a vytvarujeme z nich karbanátky, velké cca 2 cm.
krok 5
Na velké pánvi rozpálíme olej a po dobu 2 minut z každé strany opékáme karbanátky dozlatova.
krok 6
Před podáváním polijeme chilli džemem a posypeme lístky koriandru, které jsme vyndali z vody a usušili.
krok 7
Podáváme s přílohou Bonduelle Bon menu Na pánev Rustica, kterou na pánvi ohříváme po dobu 3 minut.