1. >Recepty
  2. >Kopřivovo-šťovíková polévka s řeřichou

Kopřivovo-šťovíková polévka s řeřichou

Střední
4 osob
30 min
10 min
Levné
Ingredience
pro 4 osoby
1 balení Bonduelle Zelená polévková směs (400 g)

2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje

2 polévkové lžíce másla

2 mladé pórky, nakrájené

1 velký stroužek česneku, nasekaný

1 polévkovou lžíci soli, 4 šálky zeleninového vývaru

3–4 svazky řeřichy

¼ čajové lžičky jarní kopřivy

1 svazek listů šťovíku

smetana na zdobení
ingredience pro 4 osob
1 balení Bonduelle Zelená polévková směs (400 g)

2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje

2 polévkové lžíce másla

2 mladé pórky, nakrájené

1 velký stroužek česneku, nasekaný

1 polévkovou lžíci soli, 4 šálky zeleninového vývaru

3–4 svazky řeřichy

¼ čajové lžičky jarní kopřivy

1 svazek listů šťovíku

smetana na zdobení
  1. krok 1
    V hrnci rozpálíme olivový olej a máslo. Přidáme cibuli, pórek a česnek. Vše osolíme a restujeme 10 minut.
  2. krok 2
    Poté přidáme 4 šálky zeleninového vývaru a přivedeme k varu.
  3. krok 3
    Přidáme řeřichu a kopřivu a vaříme, dokud vše nezměkne.
  4. krok 4
    Polévku odstavíme a začneme mixovat tyčovým mixérem, přičemž postupně přidáváme lístky šťovíku.
  5. krok 5
    Před podáváním ozdobíme smetanou a listy kopřivy.
  6. krok 6
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda