1. >Recepty
  2. >Kuřecí rolky

Kuřecí rolky

Střední
4 osob
Ingredience
pro 4 osoby
1 balení Bonduelle Bon menu Na pánev Provencale (425 ml)

4 kuřecí prsa – řízky

200 g sýra eidam, nakrájeného na kostky

máslo

rostlinný olej

bílý jogurt

sůl, pepř
ingredience pro 4 osob
1 balení Bonduelle Bon menu Na pánev Provencale (425 ml)

4 kuřecí prsa – řízky

200 g sýra eidam, nakrájeného na kostky

máslo

rostlinný olej

bílý jogurt

sůl, pepř
  1. krok 1
    Troubu si rozpálíme na 190 °C.
  2. krok 2
    Řízky podélně rozkrojíme na poloviny a lehce naklepeme tupou stranou paličky tak, aby výška masa byla zhruba 1 cm. Maso potřeme bílým jogurtem, osolíme a opepříme.
  3. krok 3
    Na kraj každého rozloženého plátku masa dáme cca 1½ polévkové lžíce Bonduelle Bon menu Na pánev Provencale a přidáme kostku sýra.
  4. krok 4
    Naplněné plátky srolujeme a důkladně omotáme provázkem.
  5. krok 5
    Pekáč nebo plech vymažeme olejem, položíme na něj naplněné maso, přidáme plátky másla, zakryjeme alobalem a pečeme cca 30 minut.
  6. krok 6
    Poté alobal sundáme, maso ještě potřeme máslem a necháme v troubě dalších 10 až 15 minut,  aby se vytvořila kůrčička.
  7. krok 7
    Když je kuře hotové, necháme ho chvilku vychladnout a pomocí ostrého nožíku opatrně odstraníme provázek. Můžeme podávat samotné nebo s rýží.
  8. krok 8
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda