1. >Recepty
  2. >Květáková polévka s fetou a granátovým jablkem

Květáková polévka s fetou a granátovým jablkem

Snadné
4 osob
60 min
3 min
Střední
Ingredience
pro 4 osoby
1 balení Bonduelle Květáková polévková směs (400 g)

2 polévkové lžíce olivového oleje

2 stroužky česneku, prolisovaného

1 střední cibule, nakrájená

3 šálky zeleninového vývaru

½ šálku bílého vína

6 polévkových lžic piniových ořechů

trochu worcestrové nebo sójové omáčky

½ šálku sýra feta

jádra z granátového jablka na dozdobení
ingredience pro 4 osob
1 balení Bonduelle Květáková polévková směs (400 g)

2 polévkové lžíce olivového oleje

2 stroužky česneku, prolisovaného

1 střední cibule, nakrájená

3 šálky zeleninového vývaru

½ šálku bílého vína

6 polévkových lžic piniových ořechů

trochu worcestrové nebo sójové omáčky

½ šálku sýra feta

jádra z granátového jablka na dozdobení
  1. krok 1
    Ve velkém hrnci na olivovém oleji orestujeme česnek a cibuli cca 4–5 minut.
  2. krok 2
    Přidáme víno a zeleninový vývar a přivedeme k varu. Necháme vařit cca 10 minut, aby se alkohol vyvařil.
  3. krok 3
    Poté přidáme celé balení Bonduelle Květákové polévkové směsi a vaříme 3 minuty, dokud zelenina nezměkne.
  4. krok 4
    Mezitím si na pánvi orestujeme piniové oříšky. Poté 3 polévkové lžíce orestovaných oříšků přidáme do polévky a vše dobře rozmixujeme tyčovým mixérem.
  5. krok 5
    Podáváme posypané semínky z granátového jablka a zbylými oříšky.
  6. krok 6
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda