1. >Recepty
  2. >Muffiny z červené řepy

Muffiny z červené řepy

Střední
5 osob
60 min
25 min
Střední
Ingredience
pro 5 osoby
1 balení Bonduelle Strouhaná řepa Vapeur (425 ml)

200 g hořké čokolády

200 g polohrubé mouky

½ sáčku prášku do pečiva

100 g hnědého cukru

2 polévkové lžíce kakaa

3 velká vejce

100 g másla

80 g slunečnicového oleje

100 ml mléka

zakysaná smetana k podávání
ingredience pro 5 osob
1 balení Bonduelle Strouhaná řepa Vapeur (425 ml)

200 g hořké čokolády

200 g polohrubé mouky

½ sáčku prášku do pečiva

100 g hnědého cukru

2 polévkové lžíce kakaa

3 velká vejce

100 g másla

80 g slunečnicového oleje

100 ml mléka

zakysaná smetana k podávání
  1. krok 1
    Troubu předehřejeme na 180 °C a muffinový plech vyložíme papírovými košíčky.
  2. krok 2
    Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, kakaem a nahrubo nalámanou čokoládou a bleskově rozmixujeme v kuchyňském robotu se sekacím nástavcem, aby z čokolády zůstaly kousky o velikosti hrášku.
  3. krok 3
    Vajíčka, rozpuštěné máslo, olej, mléko pokojové teploty (studené mléko z lednice způsobí sražení těsta při pečení, pozor na to) a slitou strouhanou řepu zvlášť rozmixujeme na řídké pyré.
  4. krok 4
    V misce metličkou bleskově během pár vteřin smícháme ochucenou mouku s řepným pyré, jen aby se směs spojila, rozdělíme ji do připravených papírových košíčků a vložíme do trouby.
  5. krok 5
    Pečeme 20–25 minut, až jsou muffiny propečené i uvnitř (poznáme při vpichu párátkem nebo špejlí). V ideálním případě podáváme vlažné se zakysanou smetanou.
  6. krok 6
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda