1. >Recepty
  2. >Nachos s pikantním dipem z fazolí a slaniny

Nachos s pikantním dipem z fazolí a slaniny

Snadné
1 člověka
15 min
Střední
Ingredience
pro 1 osobu
1 balení Bonduelle Mini Červené fazole

1 stroužek česneku

1 červená cibule

¼ citronu

50 g slaniny

menší hrst čerstvé nebo ½ čajové lžičky sušené majoránky

olivový olej

sůl a čerstvě mletý pepř
ingredience pro 1 osobu
1 balení Bonduelle Mini Červené fazole

1 stroužek česneku

1 červená cibule

¼ citronu

50 g slaniny

menší hrst čerstvé nebo ½ čajové lžičky sušené majoránky

olivový olej

sůl a čerstvě mletý pepř
  1. krok 1
    Slaninu nakrájenou na kostičky orestujeme pár minut na pánvi, než je zlatavá a křupavá. Bez vypečeného tuku ji přesuneme do misky a necháme vychladnout.
  2. krok 2
    Cibuli nakrájíme na tenké plátky a na vypečeném tuku ze slaniny necháme na mírném ohni cca 15 minut změknout. Pečlivě mícháme, aby se nepřipálila.
  3. krok 3
    Do mísy dáme scezené červené fazole Bonduelle Mini, česnek, slaninu, polovinu cibule a citronovou šťávu a vše rozmixujeme na hladký krém.
  4. krok 4
    Ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a majoránkou. Vymixujeme dohladka. Pokud je dip příliš tuhý, přidáme pár kapek studené vody.
  5. krok 5
    Přendáme dip do servírovací misky, ozdobíme zbylou cibulí a pokapeme olivovým olejem.
  6. krok 6
    Podáváme s lupínky nachos nebo čerstvou zeleninou.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda