1. >Recepty
  2. >Pečená brambora s fazolemi

Pečená brambora s fazolemi

Snadné
4 osob
30 min
15 min
Levné
Ingredience
pro 4 osoby
4 větší brambory (jedna cca 250 gramů)

olej olivový 1–2 lžičky

1 polévková lžíce soli

2 konzervy Bon Menu Mild Tomato

1 polévková lžíce olivového oleje

1 cibule

2 stroužky česneku

chilli papričku (lze vynechat)

2 polévkové lžíce cukru

1 čajová lžička anglické nebo dijonské hořčice

ocet balsamiko

worcesterová omáčka

pepř

100 g čedaru, pažitka nebo jarní cibulka
ingredience pro 4 osob
4 větší brambory (jedna cca 250 gramů)

olej olivový 1–2 lžičky

1 polévková lžíce soli

2 konzervy Bon Menu Mild Tomato

1 polévková lžíce olivového oleje

1 cibule

2 stroužky česneku

chilli papričku (lze vynechat)

2 polévkové lžíce cukru

1 čajová lžička anglické nebo dijonské hořčice

ocet balsamiko

worcesterová omáčka

pepř

100 g čedaru, pažitka nebo jarní cibulka
  1. krok 1
    Troubu předehřejeme na 200 °C a vložíme do ní mřížku. Brambory velmi pečlivě omyjeme a poté papírovou utěrkou nebo čistou látkovou utěrkou vytřeme do sucha. Rukama je pomastíme olejem tak, aby na nich byl jen velmi tenký souvislý film. Poté do nich vetřeme sůl.
  2. krok 2
    Naskládáme je na mřížku do horké trouby a takto pečeme přibližně hodinu (záleží na velikosti brambor, toto platí o bramborách velikosti zhruba 8 cm), až je slupka zlatavá a křupavá.
  3. krok 3
    Zatím připravíme fazole. Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli do světle žluta. Přidáme nasekaný česnek a případně jemně nakrájenou chilli papričku, osmahneme. Přisypeme cukr a necháme ho rozpustit na karamel. Přilijeme fazole. Vmícháme hořčici a společně povaříme 15–20 minut, až se vše spojí a omáčka zhoustne. Dochutíme balsamikem, worcesterovou omáčkou a pepřem.
  4. krok 4
    Upečené brambory přendáme na plech pokrytý papírem na pečení, nařízneme a naplníme fazolovou směsí. Posypeme čedarem, který jsme nastrouhali na hrubším struhadle, a dáme do trouby na dalších 10 minut, až se sýr rozpustí a začne zlátnout.
  5. krok 5
    Brambory servírujeme horké, posypané pažitkou nebo jarní cibulkou.
  6. krok 6
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda