1. >Recepty
  2. >Portobello houby s květákovou rýží

Portobello houby s květákovou rýží

Střední
2 osob
10 min
25 min
Ingredience
pro 2 osoby
1 balení Bonduelle květák nadrobno (400 g)

4 portobello houby (nebo 6, když jsou menší)

parmazán

cherry rajčátka

bazalka (do hub i na ozdobení)

olivový olej

sůl, pepř
ingredience pro 2 osob
1 balení Bonduelle květák nadrobno (400 g)

4 portobello houby (nebo 6, když jsou menší)

parmazán

cherry rajčátka

bazalka (do hub i na ozdobení)

olivový olej

sůl, pepř
  1. krok 1
    Troubu si rozpálíme na 180 °C.
  2. krok 2
    Portobello houby očistíme, oddělíme nožičky a pomocí lžíce vydlabeme hnědé lupeny a ze spoda klobouk a umyjeme. Poté pokapeme trochou olivového oleje, osolíme a začneme je plnit.
  3. krok 3
    Nejdříve vložíme 3–4 cherry rajčátka, které jsme rozkrojili na půlku. Poté vložíme nasekanou bazalku a navrch dáme nastrouhaný parmazán a pečeme na papíru na pečení cca 15–20 minut.
  4. krok 4
    Mezitím si v pánvi rozpálíme olivový olej a přidáme celé balení Bonduelle květák nadrobno, osolíme, opepříme a restujeme po dobu cca 5–7 minut.
  5. krok 5
    Nyní servírujeme. Na talíř dáme květákovou rýži a vedle toho 2–3 portobello houby, které jsme ještě dozdobili celými lístky bazalky a klidně i půlkou cherry rajčátka.
  6. krok 6
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda