krok 1
Strouhanou řepu slijeme, vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladké pyré.
krok 2
K pyré vmícháme 1 polévkovou lžíci smetany a podle chuti osolíme a opepříme. Necháme odležet v lednici. Stejným způsobem si takto připravíme i směs ze strouhané mrkve.
krok 3
Bílky s krupicovým cukrem ušleháme do tuhého sněhu. Do něj pak zamícháme moučkový cukr a kokos, případně ořechy.
krok 4
Na plech si dáme pečicí papír, na který jsme si položili formičky na laskonky a pomocí lžičky je plníme připravenou hmotou.
krok 5
Troubu si předehřejeme na 100–110 °C, odebereme formičky a laskonky sušíme asi hodinu.
krok 6
Upečené laskonky poznáme tak, že jdou pěkně nožem sundat z papíru. Pokud se ještě lepí, necháme je dosušit.
krok 7
Zchladlé laskonky slepujeme po dvou jednou řepným a jednou mrkvovým krémem.