1. >Recepty
  2. >Řepný slaný koláč

Řepný slaný koláč

Obtížné
4 osob
60 min
Střední
Ingredience
pro 4 osoby
1 balení Bonduelle Strouhaná řepa Vapeur (425 ml)

1 křehké těsto rozválené do kruhu o průměru zhruba 35 cm

200 g (1 kelímek) zakysané smetany

2 žloutky

velká špetka soli

velká špetka kmínu

75 g fety (jemně slané, originální, nikoli přesolené náhražky)
ingredience pro 4 osob
1 balení Bonduelle Strouhaná řepa Vapeur (425 ml)

1 křehké těsto rozválené do kruhu o průměru zhruba 35 cm

200 g (1 kelímek) zakysané smetany

2 žloutky

velká špetka soli

velká špetka kmínu

75 g fety (jemně slané, originální, nikoli přesolené náhražky)
  1. krok 1
    Troubu předehřejeme na 170 °C. Plech na pečení vyložíme pečicím papírem a položíme na něj rozválené těsto. Budeme péct jen tak, na plechu, bez formy.
  2. krok 2
    Do misky odměříme zakysanou smetanu, žloutky, sůl, kmín a krátce promícháme. Tuto smetanovou směs rozetřeme na těsto, necháme přitom od okraje volných 5 centimetrů.
  3. krok 3
    Strouhanou řepu Bonduelle Vapeur slijeme a nasypeme na smetanovou náplň. Fetu rozdrobíme a ozdobíme s ní řepu. Okraje těsta postupně a po malých kouscích přehneme kolem dokola přes náplň tak, aby koláč dostal půvabný skládaný rantlík a náplň nemohla vytéct.
  4. krok 4
    Plech vložíme do trouby a pečeme 30 minut, až okraje těsta zezlátnou, smetanová náplň se zpevní a feta se částečně rozteče. Můžeme podávat teplé i studené, posypané nasekanými bylinkami. Vhodné jsou máta, petrželka, dobromysl i tymián.
  5. krok 5
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda