1. >Recepty
  2. >Špenátové rizoto s vlašskými ořechy

Špenátové rizoto s vlašskými ořechy

Snadné
4 osob
30 min
Střední
Ingredience
pro 4 osoby
1 balení sekaného špenátu Bonduelle (450 g)

3 polévkové lžíce olivového oleje

1 cibule, nasekaná

250 g rýže na rizoto

500 ml zeleninového vývaru

200 ml smetany na vaření

100 g vlašských ořechů, nahrubo nasekaných

100 g parmazánu, strouhaného

sůl a pepř
ingredience pro 4 osob
1 balení sekaného špenátu Bonduelle (450 g)

3 polévkové lžíce olivového oleje

1 cibule, nasekaná

250 g rýže na rizoto

500 ml zeleninového vývaru

200 ml smetany na vaření

100 g vlašských ořechů, nahrubo nasekaných

100 g parmazánu, strouhaného

sůl a pepř
  1. krok 1
    Na pánvi rozehřejeme olivový olej a dáme smažit cibuli. Po zhruba 2 minutách přidáme rýži na rizoto a smažíme další minutu. Jakmile rýže zprůhlední začneme postupně přidávat vývar až je rýže uvařená na skus.
  2. krok 2
    Do uvařeného rizota zamícháme smetanu s ořechy, špenát a polovinu parmazánu. Řádně promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  3. krok 3
    Rozdělíme rizoto na talíře a podáváme se zbylým parmazánem.
  4. krok 4
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda