1. >Recepty
  2. >Studená Vichyssoise polévka jinak

Studená Vichyssoise polévka jinak

Střední
3 osob
15 min
Levné
Ingredience
pro 3 osoby
1 balení Bonduelle mražená Květáková směs (400 g)

4 polévkové lžíce másla

2 středně velké brambory, nakrájené na kostičky

drůbeží vývar

¼ l smetany

¼ l čerstvé pažitky

špetka nastrouhaného muškátového oříšku

sůl a čerstvě namletý bílý pepř
ingredience pro 3 osob
1 balení Bonduelle mražená Květáková směs (400 g)

4 polévkové lžíce másla

2 středně velké brambory, nakrájené na kostičky

drůbeží vývar

¼ l smetany

¼ l čerstvé pažitky

špetka nastrouhaného muškátového oříšku

sůl a čerstvě namletý bílý pepř
  1. krok 1
    Ve velkém silnostěnném hrnci rozehřejeme na středně nízkém stupni máslo. Přidáme brambory a krátce je osmahneme. Promícháme, vlijeme vývar a uvedeme do varu. Na velmi mírném plameni povaříme asi 30 minut, až bude zelenina hodně měkká.
  2. krok 2
    Poté přidáme celé balení květákové polévkové směsi a vaříme dalších 5 minut. Až bude všechna zelenina měkká, necháme polévku několik minut chladnout.
  3. krok 3
    Následně polévku pomalu rozmixujeme. Zašleháme do ní smetanu a dochutíme ji.
  4. krok 4
    Na mírném plameni povaříme ještě 5 minut, aby se chutě spojily.
  5. krok 5
    Budeme-li ji podávat studenou, postavíme hrnec do mísy naplněné ledovými kostkami a necháme dojít do pokojové teploty, pak ji přesuneme do ledničky. Přikryjeme ji fólií a udržujeme v chladu až do podávání.
  6. krok 6
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda