1. >Recepty
  2. >Variace na šunkofleky

Variace na šunkofleky

Střední
2 osob
60 min
22 min
Střední
Ingredience
pro 2 osoby
1 balení Légumio penne z červené čočky a mrkve (250 g)

50 g slaniny, na kostičky

2 polévkové lžíce másla, mléko

200 g uzeného masa (libového), na kostičky

5 vajec, prošlehaných a osolených

sůl a čerstvě mletý pepř

kyselé okurky k podávání
ingredience pro 2 osob
1 balení Légumio penne z červené čočky a mrkve (250 g)

50 g slaniny, na kostičky

2 polévkové lžíce másla, mléko

200 g uzeného masa (libového), na kostičky

5 vajec, prošlehaných a osolených

sůl a čerstvě mletý pepř

kyselé okurky k podávání
  1. krok 1
    Troubu předehřejeme na 220 °C.
  2. krok 2
    V hrnci přivedeme k varu vodu. Légumio penne vložíme do vody, osolíme a necháme vařit 7 minut. Následně scedíme a opláchneme studenou vodou.
  3. krok 3
    Vařené uzené maso nakrájíme na centimetrové kostičky a slaninu lehce opečeme na pánvi.
  4. krok 4
    Do zapékací mísy dáme okapané Légumio penne, promícháme s kostkami masa a slaniny a dáme na 15 minut do trouby.
  5. krok 5
    Mezitím rozšleháme vejce v mléce, dostatečně osolíme a opepříme.
  6. krok 6
    Částečně zapečené těstoviny zalijeme vaječnou směsí. Teplotu zmírníme na 180 °C a šunkofleky dopečeme.
  7. krok 7
    Podáváme s kyselými okurkami.
  8. krok 8
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda