krok 1
Zeleninové penne vložíme do vroucí osolené vody a necháme vařit 7 minut, následně je scedíme, propláchneme studenou vodou a přendáme do velké mísy.
krok 2
Omáčku Alfredo si připravíme následovně: Na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme parmazán a smetanu a za stálého míchání přivedeme k varu. Snížíme teplotu a omáčku mícháme, dokud nezhoustne. Ochutíme ji petrželkou, solí, pepřem a tymiánem, následně přelijeme do velké mísy k uvařeným těstovinám.
krok 3
Do mísy přidáme ještě zakysanou smetanu a vše dobře promícháme.
krok 4
Polovinu těstovin dáme na dno zapékací mísy.
krok 5
V menší misce smícháme ricottu, vejce, parmazán a většinu petrželi a polijeme tím část těstoviny, které máme v zapékací míse.
krok 6
Následně na to přidáme druhou polovinu těstovin, nakonec posypeme mozzarellou a zbylou petrželkou a pečeme 25–30 minut.