1. >Zajímavosti
  2. >DIY = Do It Yourself neboli „Vyrobte si sami“

Stylové květináče na bylinky, veselý držák na propisky nebo minimalistické nádoby na vařečky či příbory do kuchyně… Nápadů, co vyrobit z prázdných plechovek je spousta!


Prázdné plechovky nemusí směřovat hned do šedivého kontejneru (věříme, že všichni recyklujete a víte, jak kov třídit), ale můžete si z nich doma i něco hezkého vyrobit, svépomocí si zkrášlit bydlení a ještě se přitom zabavit!
 

Vytvořte si stylové květináče na bylinky

Každý kuchař nebo kuchařka dobře ví, že čerstvé bylinky v jídle nejen dobře vypadají, ale i skvěle chutnají. Abyste čerstvé bylinky měli hned po ruce, zrecyklujte kovové obaly od našich produktů a vytvořte si stylové květináče na svůj parapet. Plechovky si můžete natřít, polepit, nebo jen ovázat šňůrkou – jako jsme to udělali my! Pak už jen stačí zasadit oblíbené bylinky a je to! 
 

Držátka na tužky, propisky, gumu nebo sponky

Dochází Vám nápady, jak zabavit své děti nebo i sebe? Určitě si vzpomínáte, jak jsme si všichni ve škole vyráběli držátka na propisky, které jsme tolik milovali? Proč tuto super aktivitu nezrecyklovat (stějně jako recyklujete plast, papír, kov atd.) také? Udělejte si s dětmi kreativní odpoledne a nechte je se vyřádit na zdobení plechovek. My jsme plechovky natřeli a polepili puntíkama, aby nám pěkně rozveselily stůl!
 

Minimalistické stojany na vařečky a příbory do kuchyně

Chcete si zkrášlit kuchyň? Plechovky Bonduelle jsou k tomu jako dělané. Po použití naší zeleniny plechovku nevyhazujte. Vymyjte ji, odstraňte etiketu a upravte si ji podlé svého gusta. Plechovky můžete pomalovat, olepit, nebo nastříkat sprejem a voilà – krásné designové stojánky jsou na světě!