1. >Zajímavosti
  2. >Nebrečte při loupání cibule

Potoky slz... přesně to se stane, když začnete krájet cibuli, ale také šalotku nebo pórek. Jak nad kuchyňským prkénkem nebrečet, nebo alespoň brečet méně? Pět triků, jak se vyvarovat zarudlých očí. A co vy, jaké jsou vaše osvědčené postupy?

Už vás nebaví brečet při krájení cibule, šalotky nebo pórku? Vyzkoušejte některý z pěti triků, jak se vyvarovat zarudlých očí.


1.    Předtím, než budete cibuli krájet, ji na několik hodin dejte do lednice.
2.    Před tím, než budete cibuli krájet, ji oloupejte a rozkrojte ve vodě.
3.    Chraňte si oči potápěčskými brýlemi.
4.    Krájejte cibuli pod zapnutou digestoří nastavenou na maximální výkon.
5.    Naostřete si nůž: čím ostřejší čepel, tím méně slz!