1. >Od roku 1853
  2. >Závazky pro zodpovědné zemědělství a produkty

Příroda je naše budoucnost. A proto...

Pojďme si trochu zacestovat v čase….Rok 2197.  Na Zemi panují extrémní horka, lesy stále ubývají a přírodní zdroje jsou vyčerpány.  Ekosystémy jsou nevyvážené a mnoho živočišných a rostlinných druhů už dávno zmizelo. Že máte z tohoto scénáře husí kůži? My také! A proto jsme se rozhodli jednat už dnes a ne až za 10 let! Protože, to co děláme dnes, má přímý vliv na naši budoucnost.
 
Už v blízké budoucnosti, v roce 2050, má být na planetě více než 9 miliard lidí. 9 miliard žen a mužů, kteří se budou muset přesouvat z místa na místo, oblékat se, pracovat, ale především: JÍST! Už nyní se musíme na tuto budoucnost připravit a začít přecházet na spotřební modely, které budou více respektovat naše zdraví a planetu.
 
Příroda je náš nejcennější majetek a poskytuje nám rozmanité druhy chutí, vůní, barev a textur. Rostlinné stravování hraje a bude hrát velkou roli pro zajištění lepší budoucnost příštím generacím. Rostliny potřebují mnohem méně prostoru než zvířata a dokáží poskytnout dostatečné množství potravy pro všechny. Nesmíme, ale zapomínat na šetrné způsoby jak dané plodiny pěstovat.  
U nás v Bonduelle víme, že „příroda je naše budoucnost“ a proto máme jasné cíle vůči planetě, produktem a lidem, kteří se na tom všem podílejí.
Snažíme se o pozitivní ekonomické a sociální dopady především na tyto skupiny:

PROTOŽE NEEXISTUJE PLANETA B

V Bonduelle jsme hluboce spjati s půdou, která je naším nejcennějším majetkem. Proto je nezbytné o ni správně pečovat a zajistit tak její plodnost i do budoucna. Podporujeme udržitelné a diverzifikované zemědělství po celém světě a neustále zkoumáme nové způsoby pěstování a zpracování zeleniny.

 

Zaručujeme:

  • Sklizeň zeleniny až v její maximální zralosti
  • Kontrolu kvality v každém stádiu od pěstování po zpracování

CHCEME, ABY BYLA ROSTLINNÁ STRAVA ATRAKTIVNÍ

V Bonduelle víme, že příroda je naše budoucnost. Jsme přesvědčeni, že zajištění potravy pro 9 miliard lidí po celém je možné jen díky luštěninám, zelenině a ovoci, které budou pěstované šetrným způsobem vůči přírodě. Každý den realizujeme kroky, které vedou ke zpřístupnění rostlinné stravy a přechodu ke zdravým stravovacím návykům pro všechny. Co pro to děláme:

 

  • Střídáme plodiny a užíváme minimum chemických látek
  • Výrobní závody v těsné blízkosti polí
  • Pěstujeme plodiny v jejich přirozené sezóně
  • Energeticky úsporné továrny
  • Zpracování VEŠKERÉ sklizně (nic nevyhazujeme)

PÉČE O LIDI JE NA PRVNÍM MÍSTĚ

Nejde nám pouze o dostatečné množství potravy budoucím generacím, ale také o to, aby se naši zaměstnanci a partneři stali základem toho, co děláme.
Snažíme se o pozitivní ekonomické a sociální dopady především na tyto skupiny:

 

  • Farmáři
  • Lokální sociální projekty
  • Lokální pracovní trh 

Pěstujeme společnou budoucnost

Úcta k půdě a vášeň pro zeleninu jsou pilíře, které značku podporují od jejího vzniku. Tyto dva hlavní pilíře se stávají z dílčích cílů: