1. >Od roku 1853
  2. >Dost bylo plýtvání!

V našich odpadkových koších najdeme celou hromadu věcí: sice tam najdeme již nekonzumovatelné odpadky, ale také potraviny, které si (často ještě zabalené!) zaslouží, abychom je zkonzumovali!

Špatně odhadnuté množství, nepředvídatelná organizace času, striktní dodržování dat spotřeby, nedostatek nápadů na recepty ze zbytků…to všechno jsou jistě skvělé důvody, nicméně faktem zůstává, že máme zkrátka často velké oči.

Stop plýtvání!

Tato situace už trvá příliš dlouho a tak jsme se vrhli do boje proti plýtvání:

Pustili jsme se do dobývání školních kantýn s vybavením tzv. ,,doggy bags“ (sáčků na zbytky jídla). 

Dalším způsobem je, že na balení našich výrobků uvádíme přesnou velikost porcí, abychom každému umožnili nákup, který bude odpovídat jeho typu domácnosti a stravovacím návykům. 

Je to vše? Ne.

Naše vlastní závazky v našich továrnách

Jak praví citát, « Kdo chce hýbat světem, musí nejprve pohnout sám sebou ». A tak děláme v našich továrnách vše pro to, abychom minimalizovali ztráty a využili 100% zeleniny, kterou sklidíme. Přebytky z výroby darujeme lokálním organizacím. Nekalibrovaná zelenina je naporcována do dalších receptů. Nepoživatelné části zeleniny se zpracují jako kompost, krmení pro zvířata nebo jako zdroj energie například ve formě bioplynu.