1. >Od roku 1853
  2. >Směr: Budoucnost!

Za lepší a udržitelné zemědělství

Digitální doba naplno pronikla do našich životů. Data, algoritmy, roboti, drony…je těžké se bez nich obejít, ať už se nám to líbí či ne. Jak do toho všeho zapadá zemědělství? Asi si myslíte, že nijak. Opak je ale pravdou! Technologie, a to především ty digitální, mají své vlastní triky, jak urychlit přechod k agroekologii. Vysvětlíme jak.

Magie? Nikoliv. Technologie!

Víte, co je to Cropio? Jedná se o systém pro podporu rozhodování, který využíváme na našich farmách v Rusku s cílem snížit spotřebu hnojiv a vody. Jak systém funguje? Na základě kombinace meteorologických a satelitních údajů umožňuje zemědělcům kdykoliv monitorovat stav jejich úrody.

Číst budoucnost…

Nemusíme již věštit z křišťálové koule, abychom předpověděli rozšíření některých nemocí nebo útok škůdců. Prediktivní nástroje se o to postarají ! Využitím kombinace dat nám umožňují předpovědět rozšíření některých nemocí.

R&D (Research and development): zasadit semínka budoucího zemědělství

Digitální technologie pro nás představují JEDINEČNOU příležitost na cestě k UDRŽITELNĚJŠÍMU zemědělství! A abychom přešli od slov k činům, navázali jsme partnerské spolupráce se skupinou AgTech (zemědělskou odnoží značky FrenchTech, která zaštiťuje francouzské start-upy). A co nás zajímá nejvíce? Automatizace především v oblasti odplevelování, přesné monitorování stavu úrody, předpověď sklizně, řízené zavlažování i Big data. Tak chceme uskutečnit naši ambici: do roku 2025 převést do zemědělské praxe alternativní a udržitelné metody na každém obdělávaném kousku země!