1. >Recepty
  2. >Krémové těstoviny

Krémové těstoviny

Střední
4 osob
45 min
Střední
Ingredience
pro 4 osoby
1 balení Bonduelle Bon Menu na pánev Delicate (425 ml)

6 plátků uzené vyšší slaniny nebo pancetty

1 hrstka čerstvé máty

100 g parmazánu

sůl

čerstvě mletý pepř

1 kostka bujonu

400 g těstovin – vrtule

olivový olej

1 citron

2 čajové lžičky zakysané smetany
ingredience pro 4 osob
1 balení Bonduelle Bon Menu na pánev Delicate (425 ml)

6 plátků uzené vyšší slaniny nebo pancetty

1 hrstka čerstvé máty

100 g parmazánu

sůl

čerstvě mletý pepř

1 kostka bujonu

400 g těstovin – vrtule

olivový olej

1 citron

2 čajové lžičky zakysané smetany
  1. krok 1
    Lístky máty nakrájíme najemno.
  2. krok 2
    Slaninu nakrájíme na jemné plátky a parmazán nastrouháme také najemno.
  3. krok 3
    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme kostku bujonu, promícháme až se kostka úplně rozpustí a poté přidáme těstoviny a vaříme podle instrukcí na obalu.
  4. krok 4
    Mezitím rozpálíme velkou pánev s olivovým olejem a orestujeme na ní slaninu (můžeme posypat pepřem) a restujeme, až jeslanina křupavá.
  5. krok 5
    Těsně před tím, než je slanina hotová, pŕidáme na pánev celé balení Bonduelle Bon Menu Na pánev Delicate, hrstku nakrájené máty, smetanu a vaříme 3 minuty.
  6. krok 6
    Když jsou těstoviny hotové, slijeme je a scedíme pod studenou vodou.
  7. krok 7
    Poté těstoviny přidáme na pánev ke slanině a zelenině a vše dobře promícháme (pokud je pánev moc malá, vše spolu smícháme ve velké míse).
  8. krok 8
    Nakonec pokapeme těstoviny šťávou z citronu, přidáme nastrouhaný parmazán a opět promícháme. BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda