1. >Recepty
  2. >Pečené batáty plněné cizrnou, špenátem a sýrem feta

Pečené batáty plněné cizrnou, špenátem a sýrem feta

Střední
2 osob
30 min
30 min
Drahé
Ingredience
pro 2 osoby
2 balení Bonduelle Mini cizrny (106 ml)

½ balení Bonduelle Mraženého listového špenátu Vapeur (300 g)

1–2 stroužky česneku

2 batáty (sladké brambory)

100 g sýra feta

50 ml olivového oleje

petrželka

sůl a pepř
ingredience pro 2 osob
2 balení Bonduelle Mini cizrny (106 ml)

½ balení Bonduelle Mraženého listového špenátu Vapeur (300 g)

1–2 stroužky česneku

2 batáty (sladké brambory)

100 g sýra feta

50 ml olivového oleje

petrželka

sůl a pepř
  1. krok 1
    Batáty omyjeme a osušíme.
  2. krok 2
    Rozkrojíme na polovinu a z každé strany potřeme olivovým olejem.
  3. krok 3
    Na plech pokládáme batáty na pečicí papír, řezem dolů, osolíme a pečeme při teplotě 200 °C asi 25–30 minut.
  4. krok 4
    Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej a po dobu 2 minut jemně osmažíme špenát a nakrájený česnek. Přidáme cizrnu a dochutíme solí a pepřem. Odložíme stranou. Následně přidáme sýr feta a promícháme.
  5. krok 5
    Do upečených batátů lžičkou vydlabeme důlek a vložíme připravenou směs. Poté ještě pečeme cca 10–12 minut.
  6. krok 6
    Před podáváním ozdobíme petrželkou.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda