1. >Recepty
  2. >Pomalu pečený losos se zálivkou s kapary

Pomalu pečený losos se zálivkou s kapary

Obtížné
4 osob
45 min
35 min
Drahé
Ingredience
pro 4 osoby
1 balení Bonduelle Bon Menu Provencale (425 ml)

4 filety (170 g) lososa zbaveného kůže

2 polévkové lžíce olivového oleje + trochu navíc

sůl, čerstvě mletý pepř

½ malé šalotky, nakrájené najemno

2 polévkové lžíce čerstvé citronové šťávy

1 čajová lžička dijonské hořčice sůl, čerstvě mletý pepř

½ čajové lžičky medu

¼ šálku olivového oleje

¼ šálku zeleninového oleje

2 polévkové lžíce kapar, propláchnutých a osušených
ingredience pro 4 osob
1 balení Bonduelle Bon Menu Provencale (425 ml)

4 filety (170 g) lososa zbaveného kůže

2 polévkové lžíce olivového oleje + trochu navíc

sůl, čerstvě mletý pepř

½ malé šalotky, nakrájené najemno

2 polévkové lžíce čerstvé citronové šťávy

1 čajová lžička dijonské hořčice sůl, čerstvě mletý pepř

½ čajové lžičky medu

¼ šálku olivového oleje

¼ šálku zeleninového oleje

2 polévkové lžíce kapar, propláchnutých a osušených
  1. krok 1
    Troubu předehřejeme na 120 °C.
  2. krok 2
    Lososa osolíme a opepříme, pokapeme olejem a na pekáči pečeme 30–35 minut.
  3. krok 3
    Na zálivku smícháme šalotku, citronovou šťávu, hořčici a med, osolíme a opepříme.
  4. krok 4
    Postupně přidáváme olivový olej a znovu osolíme a opepříme podle chuti.
  5. krok 5
    Na malé pánvi rozpálíme zeleninový olej a orestujeme kapary cca 30 sekund.
  6. krok 6
    Poté je osušíme v papírovém ubrousku a přidáme k ostatním surovinám v misce.
  7. krok 7
    Jako přílohu si na pánvi po dobu 3 minut ohřejeme směs Bonduelle a podáváme s lososem politým připravenou zálivkou.
  8. krok 8
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda