1. >Recepty
  2. >Řepné a mrkvové laskonky

Řepné a mrkvové laskonky

Střední
4 osob
90 min
Střední
Ingredience
pro 4 osoby
1 balení Bonduelle Strouhaná mrkev Vapeur (425 ml)

1 balení Bonduelle Strouhaná řepa Vapeur (425 ml)

2 polévkové lžíce smetany ke šlehání

3 vaječné bílky

160 g cukru krupice

80 g moučkového cukru

110 g kokosu nebo namletých ořechů
ingredience pro 4 osob
1 balení Bonduelle Strouhaná mrkev Vapeur (425 ml)

1 balení Bonduelle Strouhaná řepa Vapeur (425 ml)

2 polévkové lžíce smetany ke šlehání

3 vaječné bílky

160 g cukru krupice

80 g moučkového cukru

110 g kokosu nebo namletých ořechů
  1. krok 1
    Strouhanou řepu slijeme, vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladké pyré.
  2. krok 2
    K pyré vmícháme 1 polévkovou lžíci smetany a podle chuti osolíme a opepříme. Necháme odležet v lednici. Stejným způsobem si takto připravíme i směs ze strouhané mrkve.
  3. krok 3
    Bílky s krupicovým cukrem ušleháme do tuhého sněhu. Do něj pak zamícháme moučkový cukr a kokos, případně ořechy.
  4. krok 4
    Na plech si dáme pečicí papír, na který jsme si položili formičky na laskonky a pomocí lžičky je plníme připravenou hmotou.
  5. krok 5
    Troubu si předehřejeme na 100–110 °C, odebereme formičky a laskonky sušíme asi hodinu.
  6. krok 6
    Upečené laskonky poznáme tak, že jdou pěkně nožem sundat z papíru. Pokud se ještě lepí, necháme je dosušit.
  7. krok 7
    Zchladlé laskonky slepujeme po dvou jednou řepným a jednou mrkvovým krémem.
  8. krok 8
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda