1. >Recepty
  2. >Řepný salát se sýrem cottage a mátou

Řepný salát se sýrem cottage a mátou

Snadné
2 osob
10 min
Střední
Ingredience
pro 2 osoby
1 balení Bonduelle Mini řepa na kostky (106 ml)

200 g sýra cottage

hrst rukoly

hrst máty

1 polévková lžíce citronové šťávy

bageta

TIP: Podáváme k burgerům z grilu nebo ke grilovanému masu.



Na zálivku:

4 polévkové lžíce olivového oleje

2 polévkové lžíce medu

4 polévkové lžíce červeného vinného octa

1 polévková lžíce nasekaného tymiánu

sůl, pepř
ingredience pro 2 osob
1 balení Bonduelle Mini řepa na kostky (106 ml)

200 g sýra cottage

hrst rukoly

hrst máty

1 polévková lžíce citronové šťávy

bageta

TIP: Podáváme k burgerům z grilu nebo ke grilovanému masu.



Na zálivku:

4 polévkové lžíce olivového oleje

2 polévkové lžíce medu

4 polévkové lžíce červeného vinného octa

1 polévková lžíce nasekaného tymiánu

sůl, pepř
  1. krok 1
    V misce smícháme všechny ingredience na zálivku a na 5 minut v ní marinujeme řepu na kostky.
  2. krok 2
    V jiné misce smícháme natrhanou rukolu s mátou a ochutíme čerstvou citronovou šťávou. Následně do misky přidáme i marinovanou řepu (pár kostek si necháme na ozdobení) a vše promícháme.
  3. krok 3
    Nyní servírujeme – na talíř dáme salát, navrch cottage sýr a nakonec ještě ozdobíme pár kostkami řepy a listy máty. Bonduelle tip: Skvěle se hodí k burgerům z grilu nebo ke grilovanému masu.
  4. krok 4
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda
  • Salát s řepou, cizrnou a mozzarellou
  • Ovocný salát s červenou řepou
  • Čočkový salát s řepou

    V letních měsících je ideální čas na piknik. Vyzkoušejte náš svěží salát, který zkrášlí každou pikni...