1. >Recepty
  2. >Slaný koláč ze zeleniny

Slaný koláč ze zeleniny

Obtížné
4 osob
Ingredience
pro 4 osoby
2 balení Bonduelle Bon menu Na pánev Provencale (425 ml)

3 polévkové lžíce olivového oleje

½ středně velké cibule, nakrájené

225 g hub, nakrájených

3 středně velké cukety, nakrájené na kolečka

225 g taveného sýra

6 vajec

¼ šálku 30% smetany

2 šálky nastrouhaného sýra čedar a trochu navíc na posypání

2 stroužky česneku, prolisovaného

3 polévkové lžíce bazalkových listů, jemně nakrájených

½ čajové lžičky soli

½ čajové lžičky černého pepře

petrželka, nakrájená
ingredience pro 4 osob
2 balení Bonduelle Bon menu Na pánev Provencale (425 ml)

3 polévkové lžíce olivového oleje

½ středně velké cibule, nakrájené

225 g hub, nakrájených

3 středně velké cukety, nakrájené na kolečka

225 g taveného sýra

6 vajec

¼ šálku 30% smetany

2 šálky nastrouhaného sýra čedar a trochu navíc na posypání

2 stroužky česneku, prolisovaného

3 polévkové lžíce bazalkových listů, jemně nakrájených

½ čajové lžičky soli

½ čajové lžičky černého pepře

petrželka, nakrájená
  1. krok 1
    Troubu předehřejeme na 180 °C. Okraje dortové formy potřeme olejem a na spodek dáme papír na pečení, který také potřeme trochou oleje.
  2. krok 2
    Na pánvi rozpálíme olej a na středním plameni restujeme cibuli, houby a cuketu 10 minut, až bude zelenina měkká.
  3. krok 3
    Mezitím ve velké míse smícháme tavený sýr, vejce, smetanu, česnek, bazalku, sůl a pepř (nevadí, když máme hrudky).
  4. krok 4
    Do mísy opatrně přidáme restovanou zeleninu bez výpeku, nastrouhaný sýr a celé balení Bonduelle Bon menu Na pánev Provencale a promícháme.
  5. krok 5
    Takto připravenou směs nalijeme do dortové formy, zakryjeme alobalem a pečeme cca 1 hodinu. Poté alobal sundáme a pečeme další 1 hodinu, až je koláč zlatavý a jeho střed je pevný.
  6. krok 6
    Před podáváním necháme koláč 10 minut odpočinout, posypeme ho sýrem, ozdobíme petrželkou a nakrájíme na 8 částí.
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda