1. >Recepty
  2. >Studená mrkvová polévka

Studená mrkvová polévka

Střední
2 osob
30 min
Střední
Ingredience
pro 2 osoby
1 balení Bonduelle Strouhaná mrkev Vapeur (425 ml)

1 menší cibule

3 cm čerstvého zázvoru

1 malá červená chilli paprička

2 velké pomeranče

1 čajová lžička mletého kmínu

1 polévková lžíce mletého koriandru, sůl dle chuti

1 polévková lžíce olivového oleje

jarní cibulka na ozdobu
ingredience pro 2 osob
1 balení Bonduelle Strouhaná mrkev Vapeur (425 ml)

1 menší cibule

3 cm čerstvého zázvoru

1 malá červená chilli paprička

2 velké pomeranče

1 čajová lžička mletého kmínu

1 polévková lžíce mletého koriandru, sůl dle chuti

1 polévková lžíce olivového oleje

jarní cibulka na ozdobu
  1. krok 1
    Nejprve si odšťavníme pomeranče a necháme je chvíli stranou.
  2. krok 2
    Cibuli oloupeme a pokrájíme na menší kousky, poté nasypeme do mixéru. Do mixéru přidáme i Bonduelle strouhanou mrkev Vapeur.
  3. krok 3
    Očistíme zázvor, nakrájíme ho na plátky a vhodíme také do mixéru. Vyškrábneme semínka z chilli papričky, dužinu pokrájíme a přidáme ji k ostatní zelenině. Nyní přidáme i šťávu z pomeranče. Přidáme koření a sůl a vše spolu rozmixujeme. Dle potřeby přidáme olej.
  4. krok 4
    Očistíme zelenou cibulku, pokrájíme ji na drobná kolečka a ozdobíme jimi polévku před podáváním.
  5. krok 5
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda