Thajská dýňová polévka
Obtížné
4 osob
30 min
Střední
Ingredience
pro 4 osoby
1 balení Bonduelle Dýňová polévková směs (400 g)
1 polévková lžíce olivového oleje
kousek oloupaného a protlačeného zázvoru (cca 3 cm)
2 stroužky protlačeného česneku
2 polévkové lžíce červené thajské pasty
½ l zeleninového vývaru
370 g kokosového mléka
1 čajová lžička rybí omáčky, šťáva z půlky limetky
½ čajové lžičky soli, ¼ čajové lžičky mletého pepře
Na servírování:
¼ šálku 30% smetany
2 polévkové lžíce řeřichy
1 čerstvá chilli paprička, nakrájená najemno
1 polévková lžíce olivového oleje
kousek oloupaného a protlačeného zázvoru (cca 3 cm)
2 stroužky protlačeného česneku
2 polévkové lžíce červené thajské pasty
½ l zeleninového vývaru
370 g kokosového mléka
1 čajová lžička rybí omáčky, šťáva z půlky limetky
½ čajové lžičky soli, ¼ čajové lžičky mletého pepře
Na servírování:
¼ šálku 30% smetany
2 polévkové lžíce řeřichy
1 čerstvá chilli paprička, nakrájená najemno
ingredience pro 4 osob
1 balení Bonduelle Dýňová polévková směs (400 g)
1 polévková lžíce olivového oleje
kousek oloupaného a protlačeného zázvoru (cca 3 cm)
2 stroužky protlačeného česneku
2 polévkové lžíce červené thajské pasty
½ l zeleninového vývaru
370 g kokosového mléka
1 čajová lžička rybí omáčky, šťáva z půlky limetky
½ čajové lžičky soli, ¼ čajové lžičky mletého pepře
Na servírování:
¼ šálku 30% smetany
2 polévkové lžíce řeřichy
1 čerstvá chilli paprička, nakrájená najemno
1 polévková lžíce olivového oleje
kousek oloupaného a protlačeného zázvoru (cca 3 cm)
2 stroužky protlačeného česneku
2 polévkové lžíce červené thajské pasty
½ l zeleninového vývaru
370 g kokosového mléka
1 čajová lžička rybí omáčky, šťáva z půlky limetky
½ čajové lžičky soli, ¼ čajové lžičky mletého pepře
Na servírování:
¼ šálku 30% smetany
2 polévkové lžíce řeřichy
1 čerstvá chilli paprička, nakrájená najemno
- krok 1Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a po dobu cca 2 minut opékáme zázvor, česnek a thajskou pastu.
- krok 2Přidáme zeleninový vývar a kokosové mléko a přivedeme k varu.
- krok 3Poté přidáme Bonduelle Dýňovou polévkovou směs, rybí omáčku, limetkovou šťávu, sůl a pepř a vaříme 3 minuty.
- krok 4Rozmixujeme tyčovým mixérem.
- krok 5Před podáváním ozdobíme smetanou smíchanou s řeřichou.
- krok 6Nakonec posypeme nakrájenou chilli papričkou.
- krok 7BON APPÉTIT!
Objevte také…