1. >Recepty
  2. >Vepřová pečeně s medovou krustou a zeleninou

Vepřová pečeně s medovou krustou a zeleninou

Střední
6 osob
Ingredience
pro 6 osoby
1 balení Bonduelle Bon Menu Na pánev Provencale (425 ml)

300 ml piva

100 ml medu

250 g třtinového cukru

2 kg vepřové pečeně bez kosti a v celku

sůl a drcený barevný pepř

100 ml bílého vína nebo vody na podlití

hrst hladkolisté petrželky
ingredience pro 6 osob
1 balení Bonduelle Bon Menu Na pánev Provencale (425 ml)

300 ml piva

100 ml medu

250 g třtinového cukru

2 kg vepřové pečeně bez kosti a v celku

sůl a drcený barevný pepř

100 ml bílého vína nebo vody na podlití

hrst hladkolisté petrželky
  1. krok 1
    Troubu předehřejeme na 190 °C.
  2. krok 2
    Na glazé smícháme v kastrůlku pivo, med a cukr a vaříme 5–10 minut, až se objem zredukuje téměř na polovinu.  Poté necháme vychladnout.
  3. krok 3
    Vepřovou pečeni osolíme a opepříme, položíme do pekáčku a pečeme 20 minut. Troubu ztlumíme na 1 stupňů  a maso vyndáme z trouby. Potřeme ho téměř celým připraveným glazé (pár lžic si ale necháme na dokončení), poté  maso vrátíme do trouby a pečeme dalších 40–50 minut, za občasného potírání vypečenou šťávou.
  4. krok 4
    Maso vyndáme z pekáčku a necháme na prkénku odpočinout.
  5. krok 5
    Zbylé glazé dáme do uvolněného pekáčku a přilijeme víno nebo vodu. Na vysokém plameni přivedeme k varu. Vaříme pár minut do zhoustnutí, vařečkou přitom ze dna odškrabujeme chutné připečeniny.
  6. krok 6
    Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité připravenou šťávou a posypané petrželkou.
  7. krok 7
    Rozpálíme si druhou pánev a po dobu 3 minut na ní ohříváme Bonduelle Bon Menu Na pánev Provencale. Tuto směs podáváme jako přílohu.
  8. krok 8
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda