1. >Recepty
  2. >Galette s červenou řepou

Galette s červenou řepou

Střední
4 osob
70 min
40 min
Střední
Ingredience
pro 4 osoby
Náplň:

1 balení Bonduelle Strouhaná řepa Vapeur (425 ml)

100 g ovčího sýra feta

4 polévkové lžíce balzamikového krému

Těsto:

300 g špaldové mouky

220 g studeného másla

80 g nastrouhaného parmazánu

špetka soli

trocha mletého pepře
ingredience pro 4 osob
Náplň:

1 balení Bonduelle Strouhaná řepa Vapeur (425 ml)

100 g ovčího sýra feta

4 polévkové lžíce balzamikového krému

Těsto:

300 g špaldové mouky

220 g studeného másla

80 g nastrouhaného parmazánu

špetka soli

trocha mletého pepře
  1. krok 1
    Troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. krok 2
    Nejprve si připravíme těsto tak, že máslo nastrouháme nahrubo, smícháme s moukou, parmazánem, solí a pepřem. Přidáme 2–4 polévkové lžíce ledově vychlazené vody (čím chladnější, tím lépe, jde nám o to, aby v těstě zůstaly kousky másla, které budou při pečení lístkovat).
  3. krok 3
    Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 30 minut do ledničky.
  4. krok 4
    Strouhanou řepu Bonduelle Vapeur slijeme a smícháme s balsamikem.
  5. krok 5
    Těsto rozdělíme na dvě části, každou z nich rozválíme do tenka mezi dvěma potravinářskými fóliemi, na ně rozdrobíme nakrájenou fetu a jako poslední poklademe červenou řepu.
  6. krok 6
    Okraje těsta přehneme směrem do středu.
  7. krok 7
    Pečeme, dokud nám nezezlátnou okraje, tj. asi 30–40 minut.
  8. krok 8
    Před podávaním posypeme rozdrobeným sýrem. BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda