1. >Recepty
  2. >Mrkvový koláč

Mrkvový koláč

Snadné
60 min
Střední
Ingredience
pro 1 osobu
3 plechovky Bonduelle Vapeur Mladá mrkev

370 g špaldové mouky

200 g krupicového cukru

3 středně velká vejce

120 g bílého jogurtu

150 ml řepkového oleje

1½ čajové lžičky prášku do pečiva

1½ čajové lžičky sody

1½ čajové lžičky skořice

kůra z jednoho citronu

hrst rozinek namočených v rumu, nasekané vlašské ořechy

Na polevu:

240 g čerstvého krémového sýra

2 polévkové lžíce medu, šťáva z půlky limetky

kapka vanilkového extraktu
ingredience pro 1 osobu
3 plechovky Bonduelle Vapeur Mladá mrkev

370 g špaldové mouky

200 g krupicového cukru

3 středně velká vejce

120 g bílého jogurtu

150 ml řepkového oleje

1½ čajové lžičky prášku do pečiva

1½ čajové lžičky sody

1½ čajové lžičky skořice

kůra z jednoho citronu

hrst rozinek namočených v rumu, nasekané vlašské ořechy

Na polevu:

240 g čerstvého krémového sýra

2 polévkové lžíce medu, šťáva z půlky limetky

kapka vanilkového extraktu
  1. krok 1
    V míse si smícháme suché ingredience – mouku, prášek do pečiva, sodu a skořici. V jiné velké míse vyšleháme cukr s olejem a postupně zašleháme vajíčka, jedno po druhém a přidáme citronovou kůru.
  2. krok 2
    Do vyšlehané směsi prosijeme suché ingredience a na závěr vmícháme mladou mrkev, kterou jsme si předtím rozmělnili vidličkou, rozinky a vlašské ořechy.
  3. krok 3
    Těsto přemístíme do formy vystlané pečicím papírem a pečeme cca 40–60 minut na 175 °C.
  4. krok 4
    Na polevu vyšleháme čerstvý sýr s limetkovou šťávou, dvěma lžícemi medu a kapkou vanilkového extraktu. Vychlazený koláč polevou rozvoměrně potřeme.
  5. krok 5
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda