1. >Recepty
  2. >Veganské mrkvové gnocchi s petrželovým pestem

Veganské mrkvové gnocchi s petrželovým pestem

Obtížné
6 osob
30 min
10 min
Střední
Ingredience
pro 6 osoby
Na gnocchi:

3 balení Bonduelle Vapeur Mladá mrkev (212 ml)

2 vařené brambory ve slupce

200 g hrnku polohrubé mouky + cca 100 g na pomoučení

1 polévková lžíce škrobu

1 čajová lžička mořské soli

½ lžičky mletého muškátového oříšku



Na pesto:

hrst petržele

20 g slunečnicových semínek

50 ml olivového oleje

1 stroužek česneku

sůl

šťáva z 1 citronu
ingredience pro 6 osob
Na gnocchi:

3 balení Bonduelle Vapeur Mladá mrkev (212 ml)

2 vařené brambory ve slupce

200 g hrnku polohrubé mouky + cca 100 g na pomoučení

1 polévková lžíce škrobu

1 čajová lžička mořské soli

½ lžičky mletého muškátového oříšku



Na pesto:

hrst petržele

20 g slunečnicových semínek

50 ml olivového oleje

1 stroužek česneku

sůl

šťáva z 1 citronu
  1. krok 1
    Vapeur baby mrkev rozmixujeme dohladka. Vařené oloupané brambory nastrouháme najemno a přidáme k rozmixované mrkvi. Vmícháme mouku, sůl a muškátový oříšek a začneme vypracovávat těsto. Podle potřeby můžeme přidat trochu mouky.
  2. krok 2
    Těsto necháme odpočinout na 5–10 minut. Mělo by být trochu lepivé, ale po přidání mouky na vál by se s ním mělo pracovat lehce. Mezitím si připravíme hrnec s vodou, kterou přivedeme k varu, a plech s pečicím papírem, na který pak budeme odkládat připravené gnocchi.
  3. krok 3
    Z odpočinutého těsta na pomoučené ploše vypracujeme váleček, který rozdělíme na 4 kousky. Z každého vyválíme provázek o tloušťce cca 2 cm. Z něj pak krájíme cca 2 cm velké čtverečky.
  4. krok 4
    Pečicí papír lehce posypeme moukou a připravené čtverečky na něj pokládáme a vidličkou z jedné strany vmáčkneme proužky. Je dobré vidličku namáčet do vody, pak se nám nebude přilepovat a proužky budou výraznější.
  5. krok 5
    Až budeme mít těsto zpracované na jednotlivé gnocchi, začneme je vhazovat do vroucí vody. Nezakryté vaříme do doby, než začnou vyplouvat na hladinu, pak je začneme sbírat do nádoby. Zde je zakápneme olivovým olejem, aby se neslepily.
  6. krok 6
    Pesto si připravíme v mixéru. Nasekanou petrželku, vymačkaný stroužek česneku, slunečnicová semínka a sůl společně rozmixujeme.
  7. krok 7
    Gnocchi podáváme s petrželovým pestem a můžeme pro vůni a zvýraznění chutí zakápnout jemně šťávou z citronu.
  8. krok 8
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda