1. >Zajímavosti
  2. >4 luštěninové novinky od Bonduelle

Naše portfolio jednodruhových luštěnin se rozrůstá o 4 exotické novinky: černá cizrna, fazole adzuki, fazole pinto a fazole mungo. Připravte se na nové chutě, které zpestří váš talíř a doplní je o pořádnou dávku rostlinných bílkovin! Využijete je ve studené i teplé kuchyni a co víc, nemusíte ztrácet čas namáčením předem. Naše novinky jsou ready-to-eat, konkrétně černá cizrna a fazole pinto jsou navíc připraveny naší speciální metodou Vapeur. Ta díky procesu blanšírování zajistí, že jsou všechny důležité nutrienty zachovány ve vysoké kvalitě. 

ČERNÁ CIZRNA

  • její chuť je intenzivní a výrazná, s máslovou konzistencí, ideální pro mnoho úprav, od polévky přes těstoviny po teplý salát

  • ve srovnání se známější světlou odrůdou obsahuje více železa, je výborným zdrojem bílkovin a vlákniny, je bohatá na vitaminy a minerály

FAZOLE ADZUKI

  • v Japonsku jsou adzuki druhou nejoblíbenější luštěninou 

  • mají skvělou oříškovou chuť 

  • používají se jako příloha, do salátů, polévek, hodí se i do sladkých jídel (např. sladký krém mochi)

  • podporují lepší trávení a snižují riziko cukrovky

FAZOLE MUNGO

  • je známá také jako „zelená sója“ nebo „detox bean“ 

  • její příjemná chuť je podobná čerstvému mladému hrášku

  • je používána v mnoha pokrmech v zemích jihovýchodní Asie 

  • vhodná do salátů, pomazánek, polévek a asijské kuchyně

FAZOLE PINTO

  • překvapí vás výraznou až jemně ostřejší chutí 

  • jsou velmi oblíbené v mexické a americké kuchyni – připravíte z nich pomazánku, polévku

nebo i náplň do tortilly 

  • obsahují velké množství bílkovin, vlákniny, řadu minerálů i vitamínů