Čočkový hamburger
Snadné
4 osob
40 min
Střední
Ingredience
pro 4 osoby
1 plechovka Bonduelle Vapeur čočky (425 ml)
2 střední brambory
1 střední cibule
2 stroužky česneku, najemno nasekané
1 vejce
50 g strouhaného sýru (nejlépe mozzarella)
římský kmín
kmín drcený
sůl, pepř a chilli koření
2 střední brambory
1 střední cibule
2 stroužky česneku, najemno nasekané
1 vejce
50 g strouhaného sýru (nejlépe mozzarella)
římský kmín
kmín drcený
sůl, pepř a chilli koření
ingredience pro 4 osob
1 plechovka Bonduelle Vapeur čočky (425 ml)
2 střední brambory
1 střední cibule
2 stroužky česneku, najemno nasekané
1 vejce
50 g strouhaného sýru (nejlépe mozzarella)
římský kmín
kmín drcený
sůl, pepř a chilli koření
2 střední brambory
1 střední cibule
2 stroužky česneku, najemno nasekané
1 vejce
50 g strouhaného sýru (nejlépe mozzarella)
římský kmín
kmín drcený
sůl, pepř a chilli koření
- krok 1Cibuli, nakrájenou na kostičky, smícháme s protlačeným česnekem, bramborami, najemno nastrouhanými, a vejcem.
- krok 2Do směsi přidáme sýr, čočku a důkladně promícháme. Následně dochutíme římským a drceným kmínem, solí, pepřem a dle chuti i chilli kořením.
- krok 3Vytvarujeme plátky ve tvaru hamburgeru přibližně 1 cm silné a smažíme na oleji. Můžeme také péct v troubě ve formičkách.
- krok 4Podáváme v housce nebo bulce doplněné čerstvou zeleninou a majonézou, ale i samostatně s bramborem nebo zeleninovým salátem.
- krok 5BON APPÉTIT!
Objevte také…