Čočkový salát s mátou a feta sýrem
Snadné
5 osob
15 min
15 min
Ingredience
pro 5 osoby
1 ks konzervy Bonduelle Vapeur čočka
1 okurka
1 červená paprika
½ červené cibule
Hrst čerstvé petrželky
Hrst čerstvé máty
½ balení feta sýru
2 lžíce olivového oleje
Kůra z poloviny citronu
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička dijonské hořčice
2 lžičky javorového sirupu
1 stroužek česneku, prolisovaný
Sůl, pepř
1 okurka
1 červená paprika
½ červené cibule
Hrst čerstvé petrželky
Hrst čerstvé máty
½ balení feta sýru
2 lžíce olivového oleje
Kůra z poloviny citronu
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička dijonské hořčice
2 lžičky javorového sirupu
1 stroužek česneku, prolisovaný
Sůl, pepř
ingredience pro 5 osob
1 ks konzervy Bonduelle Vapeur čočka
1 okurka
1 červená paprika
½ červené cibule
Hrst čerstvé petrželky
Hrst čerstvé máty
½ balení feta sýru
2 lžíce olivového oleje
Kůra z poloviny citronu
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička dijonské hořčice
2 lžičky javorového sirupu
1 stroužek česneku, prolisovaný
Sůl, pepř
1 okurka
1 červená paprika
½ červené cibule
Hrst čerstvé petrželky
Hrst čerstvé máty
½ balení feta sýru
2 lžíce olivového oleje
Kůra z poloviny citronu
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička dijonské hořčice
2 lžičky javorového sirupu
1 stroužek česneku, prolisovaný
Sůl, pepř
- krok 1Čočku scedíme a nasypeme do salátové mísy.
- krok 2Okurku, papriku, cibuli a feta sýr si nakrájíme na kostky a promícháme s připravenou čočkou.
- krok 3V malé mističce si připravíme zálivku z olivového oleje, citrónové kůry a šťávy, javorového sirupu, dijonské hořčice a česneku. Dobře mezi sebou promícháme.
- krok 4Zálivkou zalijeme hotový salát a posypeme nasekanou mátou a petrželkou. Vše dobře promícháme a necháme odležet.
- krok 5Bon Appétit!
Objevte také…