Pinterest

Boloňská omáčka s čočkou Bonduelle Vapeur

Ingredience
pro 2 osoby
200 g čočky Bonduelle Vapeur

100 g šalotky

2 stroužky česneku

100 g mrkve

100 g řapíkatého celeru

1 bobkový list

1 KL / PL sušeného oregana

1 PL čerstvé bazalky

50 g rajského protlaku

100 g drcených rajčat v plechu

100 ml olivového oleje extra virgin

100 g pancetty

200 ml suchého červeného víno typu Merlot

200 g parmazánu

1 ČL třtinového cukru

sůl

černý pepř

100 ml hovězího vývaru
ingredience pro 2 osob
200 g čočky Bonduelle Vapeur

100 g šalotky

2 stroužky česneku

100 g mrkve

100 g řapíkatého celeru

1 bobkový list

1 KL / PL sušeného oregana

1 PL čerstvé bazalky

50 g rajského protlaku

100 g drcených rajčat v plechu

100 ml olivového oleje extra virgin

100 g pancetty

200 ml suchého červeného víno typu Merlot

200 g parmazánu

1 ČL třtinového cukru

sůl

černý pepř

100 ml hovězího vývaru
  1. krok 1
    Ve velkém širokém kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli nakrájenou na malé kostičky. Mezitím nastrouháme očištěnou mrkev nahrubo, řapíkatý celer nakrájíme na velmi drobné kostičky, stejně jako slaninu. Česnek nasekáme nadrobno.
  2. krok 2
    Slaninu a zeleninu přidáme k cibuli a restujeme společně alespoň 5 minut, až bude zelenina lehce opečená. Následně přidáme rajčatový protlak, třtinový cukr a krátce orestujeme v základu. Jako další přidáme červené víno, které necháme v základu zredukovat na polovinu. Přidáme drcená rajčata, hovězí vývar, bobkový list, oregano a bazalkové stonky. Vše dohromady dusíme dalších 5 minut. Přidáme čočku Bonduelle Vapeur, kterou v základu krátce podusíme a dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem.
  3. krok 3
    Na hotový pokrm nastrouháme parmazán, pokapeme panenským olejem a ozdobíme lístky bazalky.
Nechte se překvapit
Snadné
Střední
Obtížné
< 15 Min
15 - 45 Min
45 m a +