Boloňská omáčka s čočkou Bonduelle Vapeur
Snadné
2 osob
45 min
Ingredience
pro 2 osoby
200 g čočky Bonduelle Vapeur
100 g šalotky
2 stroužky česneku
100 g mrkve
100 g řapíkatého celeru
1 bobkový list
1 KL / PL sušeného oregana
1 PL čerstvé bazalky
50 g rajského protlaku
100 g drcených rajčat v plechu
100 ml olivového oleje extra virgin
100 g pancetty
200 ml suchého červeného víno typu Merlot
200 g parmazánu
1 ČL třtinového cukru
sůl
černý pepř
100 ml hovězího vývaru
100 g šalotky
2 stroužky česneku
100 g mrkve
100 g řapíkatého celeru
1 bobkový list
1 KL / PL sušeného oregana
1 PL čerstvé bazalky
50 g rajského protlaku
100 g drcených rajčat v plechu
100 ml olivového oleje extra virgin
100 g pancetty
200 ml suchého červeného víno typu Merlot
200 g parmazánu
1 ČL třtinového cukru
sůl
černý pepř
100 ml hovězího vývaru
ingredience pro 2 osob
200 g čočky Bonduelle Vapeur
100 g šalotky
2 stroužky česneku
100 g mrkve
100 g řapíkatého celeru
1 bobkový list
1 KL / PL sušeného oregana
1 PL čerstvé bazalky
50 g rajského protlaku
100 g drcených rajčat v plechu
100 ml olivového oleje extra virgin
100 g pancetty
200 ml suchého červeného víno typu Merlot
200 g parmazánu
1 ČL třtinového cukru
sůl
černý pepř
100 ml hovězího vývaru
100 g šalotky
2 stroužky česneku
100 g mrkve
100 g řapíkatého celeru
1 bobkový list
1 KL / PL sušeného oregana
1 PL čerstvé bazalky
50 g rajského protlaku
100 g drcených rajčat v plechu
100 ml olivového oleje extra virgin
100 g pancetty
200 ml suchého červeného víno typu Merlot
200 g parmazánu
1 ČL třtinového cukru
sůl
černý pepř
100 ml hovězího vývaru
- krok 1Ve velkém širokém kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli nakrájenou na malé kostičky. Mezitím nastrouháme očištěnou mrkev nahrubo, řapíkatý celer nakrájíme na velmi drobné kostičky, stejně jako slaninu. Česnek nasekáme nadrobno.
- krok 2Slaninu a zeleninu přidáme k cibuli a restujeme společně alespoň 5 minut, až bude zelenina lehce opečená. Následně přidáme rajčatový protlak, třtinový cukr a krátce orestujeme v základu. Jako další přidáme červené víno, které necháme v základu zredukovat na polovinu. Přidáme drcená rajčata, hovězí vývar, bobkový list, oregano a bazalkové stonky. Vše dohromady dusíme dalších 5 minut. Přidáme čočku Bonduelle Vapeur, kterou v základu krátce podusíme a dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem.
- krok 3Na hotový pokrm nastrouháme parmazán, pokapeme panenským olejem a ozdobíme lístky bazalky.
Nechte se překvapit
Snadné
Střední
Obtížné
< 15 Min
15 - 45 Min
45 m a +
- OBJEVTE RECEPT
Plněné batáty po marocku
- OBJEVTE RECEPT
Mexický salát s červenými fazolemi a kukuřicí
- OBJEVTE RECEPT
Cizrnový salát s avokádem a rajčaty
Objevte také…

.webp)




.webp)








