Marocká květáková krémová polévka s cizrnou
Snadné
4 osob
30 min
3 min
Střední
Ingredience
pro 4 osoby
1 balení Bonduelle Květáková polévková směs (400 g)
1 balení Bonduelle cizrna Vapeur (425 ml)
3 šálky zeleninového vývaru
4 lžíce olivového oleje, mořská sůl, čerstvě mletý pepř
¼ l sladké smetany
1 lžička mletého římského kmínu
½ čajové lžičky sladké nebo pálivé papriky
trochu máty na dozdobení
kurkuma
Volitelné koření:
½ lžičky skořice, ½ lžičky fenyklu, ½ lžičky mletého zázvoru, hrst hladkolisté petržele (vyzkoušejte i mátu)
1 balení Bonduelle cizrna Vapeur (425 ml)
3 šálky zeleninového vývaru
4 lžíce olivového oleje, mořská sůl, čerstvě mletý pepř
¼ l sladké smetany
1 lžička mletého římského kmínu
½ čajové lžičky sladké nebo pálivé papriky
trochu máty na dozdobení
kurkuma
Volitelné koření:
½ lžičky skořice, ½ lžičky fenyklu, ½ lžičky mletého zázvoru, hrst hladkolisté petržele (vyzkoušejte i mátu)
ingredience pro 4 osob
1 balení Bonduelle Květáková polévková směs (400 g)
1 balení Bonduelle cizrna Vapeur (425 ml)
3 šálky zeleninového vývaru
4 lžíce olivového oleje, mořská sůl, čerstvě mletý pepř
¼ l sladké smetany
1 lžička mletého římského kmínu
½ čajové lžičky sladké nebo pálivé papriky
trochu máty na dozdobení
kurkuma
Volitelné koření:
½ lžičky skořice, ½ lžičky fenyklu, ½ lžičky mletého zázvoru, hrst hladkolisté petržele (vyzkoušejte i mátu)
1 balení Bonduelle cizrna Vapeur (425 ml)
3 šálky zeleninového vývaru
4 lžíce olivového oleje, mořská sůl, čerstvě mletý pepř
¼ l sladké smetany
1 lžička mletého římského kmínu
½ čajové lžičky sladké nebo pálivé papriky
trochu máty na dozdobení
kurkuma
Volitelné koření:
½ lžičky skořice, ½ lžičky fenyklu, ½ lžičky mletého zázvoru, hrst hladkolisté petržele (vyzkoušejte i mátu)
- krok 1Troubu předehřejeme na 200 °C. Na plech rozprostřeme propláchnutou cizrnu, pokapeme olivovým olejem, posypeme pepřem, kmínem, sladkou paprikou, solí, promícháme a pečeme dozlatova přibližně 25 minut.
- krok 2V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, přidáme ¾ cizrny (zbytek si necháme na dozdobení) a celé balení Bonduelle Květákové zeleninové směsi, povaříme 3 minuty a rozmixujeme tyčovým mixérem na jemný krém.
- krok 3Opepříme, osolíme a dochutíme kurkumou. Na závěr ještě přidáme smetanu na zjemnění a prohřejeme.
- krok 4Polévku servírujeme posypanou pečenou cizrnou a dozdobíme mátou.
- krok 5BON APPÉTIT!
Objevte také…