Plněné batáty po marocku
Snadné
10 min
60 min
Ingredience
pro 1 osobu
4 batáty, omyté a vydrhnuté
2 lžíce rostlinného oleje
2 mrkve, nastrouhané nahrubo
1 velká hrst špenátu nebo kadeřávku
1 malá hrst sultánek
1 balení čočky Bon Menu Morocco
Sůl a pepř
Jogurt k podávání
Malá hrst máty, nakrájené nadrobno
Malá hrst koriandru, nasekaného nahrubo
2 lžíce rostlinného oleje
2 mrkve, nastrouhané nahrubo
1 velká hrst špenátu nebo kadeřávku
1 malá hrst sultánek
1 balení čočky Bon Menu Morocco
Sůl a pepř
Jogurt k podávání
Malá hrst máty, nakrájené nadrobno
Malá hrst koriandru, nasekaného nahrubo
ingredience pro 1 osobu
4 batáty, omyté a vydrhnuté
2 lžíce rostlinného oleje
2 mrkve, nastrouhané nahrubo
1 velká hrst špenátu nebo kadeřávku
1 malá hrst sultánek
1 balení čočky Bon Menu Morocco
Sůl a pepř
Jogurt k podávání
Malá hrst máty, nakrájené nadrobno
Malá hrst koriandru, nasekaného nahrubo
2 lžíce rostlinného oleje
2 mrkve, nastrouhané nahrubo
1 velká hrst špenátu nebo kadeřávku
1 malá hrst sultánek
1 balení čočky Bon Menu Morocco
Sůl a pepř
Jogurt k podávání
Malá hrst máty, nakrájené nadrobno
Malá hrst koriandru, nasekaného nahrubo
- krok 1Troubu předehřejeme na 200C. Batáty několikrát propíchneme vidličkou nebo nožem. Položíme je na plech nebo do pekáčku vyloženého pečicím papírem a pečeme v troubě zhruba 50 - 60 minut, aby byly měkké.
- krok 2V pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm nastrouhanou mrkev a rozinky. Přidáme do pánve špenát nebo kadeřávek, a chvíli opékáme, aby lehce zavadl. Ohřejeme čočku Bon Menu Morocco a vmícháme k ingrediencím do pánve. Směs promícháme, dochutíme solí a pepřem.
- krok 3Upečené batáty z vrchu nařízneme a vidličkami otevřeme. Vnitřek částečně rozmačkáme vidličkou a do vzniklého prostoru naneseme připravenou směs. Navrch dáme lžíci jogurtu a posypeme mátou a koriandrem.
- krok 4BON APPÉTIT!
Objevte také…