Pinterest

Pomazánka z bílých fazolí s hlívou královskou

Ingredience
pro 10 osoby
500 g fazolí Cannellini Bonduelle Vapeur

300 g bílé salátové cibule

30 g česneku

500 ml slunečnicového oleje

200 ml suchého bílého vína

200 ml zeleninového vývaru

100 g parmazánu

2 polévková lžíce lanýžového oleje

sůl

pepř bílý mletý

2 polévková lžíce třtinového cukru

500 g hlívy královské

200 g strouhanky

4 vejce

200 g hladké mouky

1 svazek pažitky

1polévková lžíce hrubozrnné francouzské hořčice
ingredience pro 10 osob
500 g fazolí Cannellini Bonduelle Vapeur

300 g bílé salátové cibule

30 g česneku

500 ml slunečnicového oleje

200 ml suchého bílého vína

200 ml zeleninového vývaru

100 g parmazánu

2 polévková lžíce lanýžového oleje

sůl

pepř bílý mletý

2 polévková lžíce třtinového cukru

500 g hlívy královské

200 g strouhanky

4 vejce

200 g hladké mouky

1 svazek pažitky

1polévková lžíce hrubozrnné francouzské hořčice
  1. krok 1
    Hlívu nakrájíme na plátky asi 0,5 cm silné a 4 cm dlouhé, osolíme a opepříme. Odkrojky z hlívy si schováme. Takto nakrájenou hlívu obalíme v trojobalu a smažíme v oleji do zlatova.
  2. krok 2
    Na fazole: Část cibule a česneku nakrájíme na jemno a osmahneme do sklovata v kastrolu. Přidáme odkrojky z hlívy a společně podusíme. Zalijeme bílým vínem, které necháme vydusit a poté zalijeme zeleninovým vývarem. Vše dusíme do měkka. Fazole dáme do mixéru, přidáme hotový základ, strouhaný parmazán, sůl a pepř, ještě lanýžový olej a vše rozmixujeme do jemna. Poté je propasírujeme přes jemný cedník a dáme do cukrářského pytle.
  3. krok 3
    Na cibulku: Nadrobno nakrájenou bílou cibuli osmahneme na oleji, do kterého přidáme cukr a pomalu vše společně zkaramelizujeme. Na smaženou hlívu dáme fazole, na které dáme karamelizovanou cibulku a ozdobíme jemně nakrájenou pažitkou a hrubozrnnou hořčicí.
Nechte se překvapit
Snadné
Střední
Obtížné
< 15 Min
15 - 45 Min
45 m a +