Pomazánka z bílých fazolí s hlívou královskou
Snadné
10 osob
40 min
Ingredience
pro 10 osoby
500 g fazolí Cannellini Bonduelle Vapeur
300 g bílé salátové cibule
30 g česneku
500 ml slunečnicového oleje
200 ml suchého bílého vína
200 ml zeleninového vývaru
100 g parmazánu
2 polévková lžíce lanýžového oleje
sůl
pepř bílý mletý
2 polévková lžíce třtinového cukru
500 g hlívy královské
200 g strouhanky
4 vejce
200 g hladké mouky
1 svazek pažitky
1polévková lžíce hrubozrnné francouzské hořčice
300 g bílé salátové cibule
30 g česneku
500 ml slunečnicového oleje
200 ml suchého bílého vína
200 ml zeleninového vývaru
100 g parmazánu
2 polévková lžíce lanýžového oleje
sůl
pepř bílý mletý
2 polévková lžíce třtinového cukru
500 g hlívy královské
200 g strouhanky
4 vejce
200 g hladké mouky
1 svazek pažitky
1polévková lžíce hrubozrnné francouzské hořčice
ingredience pro 10 osob
500 g fazolí Cannellini Bonduelle Vapeur
300 g bílé salátové cibule
30 g česneku
500 ml slunečnicového oleje
200 ml suchého bílého vína
200 ml zeleninového vývaru
100 g parmazánu
2 polévková lžíce lanýžového oleje
sůl
pepř bílý mletý
2 polévková lžíce třtinového cukru
500 g hlívy královské
200 g strouhanky
4 vejce
200 g hladké mouky
1 svazek pažitky
1polévková lžíce hrubozrnné francouzské hořčice
300 g bílé salátové cibule
30 g česneku
500 ml slunečnicového oleje
200 ml suchého bílého vína
200 ml zeleninového vývaru
100 g parmazánu
2 polévková lžíce lanýžového oleje
sůl
pepř bílý mletý
2 polévková lžíce třtinového cukru
500 g hlívy královské
200 g strouhanky
4 vejce
200 g hladké mouky
1 svazek pažitky
1polévková lžíce hrubozrnné francouzské hořčice
- krok 1Hlívu nakrájíme na plátky asi 0,5 cm silné a 4 cm dlouhé, osolíme a opepříme. Odkrojky z hlívy si schováme. Takto nakrájenou hlívu obalíme v trojobalu a smažíme v oleji do zlatova.
- krok 2Na fazole: Část cibule a česneku nakrájíme na jemno a osmahneme do sklovata v kastrolu. Přidáme odkrojky z hlívy a společně podusíme. Zalijeme bílým vínem, které necháme vydusit a poté zalijeme zeleninovým vývarem. Vše dusíme do měkka. Fazole dáme do mixéru, přidáme hotový základ, strouhaný parmazán, sůl a pepř, ještě lanýžový olej a vše rozmixujeme do jemna. Poté je propasírujeme přes jemný cedník a dáme do cukrářského pytle.
- krok 3Na cibulku: Nadrobno nakrájenou bílou cibuli osmahneme na oleji, do kterého přidáme cukr a pomalu vše společně zkaramelizujeme. Na smaženou hlívu dáme fazole, na které dáme karamelizovanou cibulku a ozdobíme jemně nakrájenou pažitkou a hrubozrnnou hořčicí.
Nechte se překvapit
Snadné
Střední
Obtížné
< 15 Min
15 - 45 Min
45 m a +
- OBJEVTE RECEPT
Vánoční bramborový salát
- OBJEVTE RECEPT
Veganská boloňská omáčka
- OBJEVTE RECEPT
Plněné batáty po marocku
Objevte také…


.webp)
.webp)


.webp)








