Pokud chcete vidět toto video, musíte akceptovat YouTube cookies
Studená Vichyssoise polévka jinak
Střední
3 osob
15 min
Levné
Ingredience
pro 3 osoby
1 balení Bonduelle mražená Květáková směs (400 g)
4 polévkové lžíce másla
2 středně velké brambory, nakrájené na kostičky
drůbeží vývar
¼ l smetany
¼ l čerstvé pažitky
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
sůl a čerstvě namletý bílý pepř
ingredience pro 3 osob
1 balení Bonduelle mražená Květáková směs (400 g)
4 polévkové lžíce másla
2 středně velké brambory, nakrájené na kostičky
drůbeží vývar
¼ l smetany
¼ l čerstvé pažitky
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
sůl a čerstvě namletý bílý pepř
krok 1
Ve velkém silnostěnném hrnci rozehřejeme na středně nízkém stupni máslo. Přidáme brambory a krátce je osmahneme. Promícháme, vlijeme vývar a uvedeme do varu. Na velmi mírném plameni povaříme asi 30 minut, až bude zelenina hodně měkká.
krok 2
Poté přidáme celé balení květákové polévkové směsi a vaříme dalších 5 minut. Až bude všechna zelenina měkká, necháme polévku několik minut chladnout.
krok 3
Následně polévku pomalu rozmixujeme. Zašleháme do ní smetanu a dochutíme ji.
krok 4
Na mírném plameni povaříme ještě 5 minut, aby se chutě spojily.
krok 5
Budeme-li ji podávat studenou, postavíme hrnec do mísy naplněné ledovými kostkami a necháme dojít do pokojové teploty, pak ji přesuneme do ledničky. Přikryjeme ji fólií a udržujeme v chladu až do podávání.
krok 6
BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda▶
Karbanátky z ryby
N/A
Rigatoni s omáčkou se žlutou cuketou
Nebe na talíři za méně než 20 minut? Jasně! Stačí vám k tomu pouze Légumio Rigatoni, pojďte se přesv...