Špenát listový
Sklízená v nejvyšší fázi zralosti, aby byla chutná a plná vitamínů, blanšírována, aby se zničily nežádoucí enzymy a zmrazena šokem, aby se k vám dostala se stejnou chutí a množstvím vitamínů jako v den sklizně. Bonduelle mražená zelenina, čerstvější než čerstvá.
čistá váha: 400 g
složení
Špenátové listy (8 porcí) Traces of celeru
nutriční hodnota
pro 100g | ||
---|---|---|
Energie v (kJ) | 135 kJ | |
Energie (kcal) | 32 kcal | |
Tuky (g) | 0,6 g | |
- Z toho nasycené (g) | 0,1 g | |
Sacharidy (g) | 2,0 g | |
- Z toho cukry (g) | 0,4 g | |
Vláknina (g) | 2,6 g | |
Bílkoviny (g) | 3,4 g | |
Sůl (g) | 0,08 g |
Příprava
Plotna - Mražené - Na pánvi: Nerozmrazený špenát vložíme do pánve s velmi malým množstvím vody cca 2dcl na 1 porci špenátu. Přikryjeme pokličkou a po dobu zhruba 5 minut na mírném ohni zahříváme. Po 5 minutách přidáme máslo a dále dochutíme.
Skladování
Chraňte před rozmrazením! Rozmrazený výrobek znovu nezmrazujte! Uchování u spotřebitele: při teplotě 0° + 3°C: 24h; při teplotě -18 °C: min. trvanlivost do data uvedeného na obale.
Objevte naše recepty
Snadné
Střední
Obtížné
< 15 Min
15 - 45 Min
45 m a +
Těstoviny se špenátem a ricottou
Špenátové jednohubky se žampiony
Zeleninové kari
Prohlédnout další recepty
objevte také…