Cizrnový burger s ananasovou salsou
Střední
4 osob
60 min
Drahé
Ingredience
pro 4 osoby
1 plechovka Bonduelle Vapeur cizrny (425 ml)
1 malá mrkev, nastrouhaná
1 cibule, nakrájená
½ cukety, nakrájené na kostičky
2 stroužky česneku, najemno nasekaných
1 polévková lžíce medu
½ polévkové lžíce marockého koření Ras el Hanout
1 polévková lžíce mleté sladké papriky
4 polévkové lžíce strouhanky
sůl a pepř
8 polévkových lžic olivového oleje
12 plátků chleba nebo 6 bulek
zelený salát
Ananasová salsa:
4 plátky ananasu, nadrobno nakrájené
¼ okurky, nakrájené na kostičky
1 malá červená cibule, najemno nakrájená
2 cm zázvoru, nadrobno nakrájený
2 polévkové lžíce nasekaného koriandru
4 polévkové lžíce olivového oleje
½ červené chilli papričky, najemno nakrájené
1 malá mrkev, nastrouhaná
1 cibule, nakrájená
½ cukety, nakrájené na kostičky
2 stroužky česneku, najemno nasekaných
1 polévková lžíce medu
½ polévkové lžíce marockého koření Ras el Hanout
1 polévková lžíce mleté sladké papriky
4 polévkové lžíce strouhanky
sůl a pepř
8 polévkových lžic olivového oleje
12 plátků chleba nebo 6 bulek
zelený salát
Ananasová salsa:
4 plátky ananasu, nadrobno nakrájené
¼ okurky, nakrájené na kostičky
1 malá červená cibule, najemno nakrájená
2 cm zázvoru, nadrobno nakrájený
2 polévkové lžíce nasekaného koriandru
4 polévkové lžíce olivového oleje
½ červené chilli papričky, najemno nakrájené
ingredience pro 4 osob
1 plechovka Bonduelle Vapeur cizrny (425 ml)
1 malá mrkev, nastrouhaná
1 cibule, nakrájená
½ cukety, nakrájené na kostičky
2 stroužky česneku, najemno nasekaných
1 polévková lžíce medu
½ polévkové lžíce marockého koření Ras el Hanout
1 polévková lžíce mleté sladké papriky
4 polévkové lžíce strouhanky
sůl a pepř
8 polévkových lžic olivového oleje
12 plátků chleba nebo 6 bulek
zelený salát
Ananasová salsa:
4 plátky ananasu, nadrobno nakrájené
¼ okurky, nakrájené na kostičky
1 malá červená cibule, najemno nakrájená
2 cm zázvoru, nadrobno nakrájený
2 polévkové lžíce nasekaného koriandru
4 polévkové lžíce olivového oleje
½ červené chilli papričky, najemno nakrájené
1 malá mrkev, nastrouhaná
1 cibule, nakrájená
½ cukety, nakrájené na kostičky
2 stroužky česneku, najemno nasekaných
1 polévková lžíce medu
½ polévkové lžíce marockého koření Ras el Hanout
1 polévková lžíce mleté sladké papriky
4 polévkové lžíce strouhanky
sůl a pepř
8 polévkových lžic olivového oleje
12 plátků chleba nebo 6 bulek
zelený salát
Ananasová salsa:
4 plátky ananasu, nadrobno nakrájené
¼ okurky, nakrájené na kostičky
1 malá červená cibule, najemno nakrájená
2 cm zázvoru, nadrobno nakrájený
2 polévkové lžíce nasekaného koriandru
4 polévkové lžíce olivového oleje
½ červené chilli papričky, najemno nakrájené
- krok 1Nejprve si připravíme salsu. V misce smícháme ananas, okurku, červenou cibuli, zázvor, koriandr, olivový olej a chilli do pestrobarevného salátu. Tyto sladké i pikantní chutě necháme společně marinovat nejméně 30 minut.
- krok 2Polovinu cizrny rozmixujeme s trochou vody do hladkého pyré. Poté přidáme zbývající cizrnu společně s mrkví, cibulí, cuketou, česnekem, medem, kořením Ras el Hanout, paprikou a strouhankou, dochutíme solí, pepřem a dobře promícháme.
- krok 3Cizrnovou směs rozdělíme na 8 stejných částí a z každé uděláme kuličku, kterou poté vytvarujeme do vyšší placky.
- krok 4Rozehřejeme olivový olej a osmažíme placky po obou stranách dozlatova.
- krok 5Mezitím si zlehka opečeme plátky chleba nebo v troubě rozpečeme bulky.
- krok 6Burgery vytvoříme tak, že na jeden krajíc chleba položíme salát, na to navrstvíme salsu, poté jednu cizrnovou placku, přikryjeme chlebem. Celý postup zopakujeme. Propíchneme párátkem, aby všechno drželo pohromadě.
- krok 7BON APPÉTIT!
Objevte také…