Falafel z černé cizrny se špenátem
Snadné
2 osob
45 min
Ingredience
pro 2 osoby
2 konzervy Bonduelle černé cizrny
70 g baby špenátu
Hrst koriandru /1 plná lžíce nadrobno nakrájeného
Lístky z 1 stonku máty
2 stroužky česneku
1 chilli paprička jalapeňos – lze vynechat
1 lžička mletého římského kmínu
Nastrouhaná kůra z ½ citronu
2 lžičky olivového oleje + na potření
Čerstvě mletý pepř
1 lžíce cizrnové mouky
½ lžičky prášku do pečiva
Sůl
Dip:
3 lžíce hustého bílého jogurtu
1 lžíce najemno nakrájeného koriandru
1 stroužek česneku, prolisovaný
Sůl
K podávání:
Celozrnné tortilly
Čerstvá zelenina podle chuti
Čerstvý koriandr
70 g baby špenátu
Hrst koriandru /1 plná lžíce nadrobno nakrájeného
Lístky z 1 stonku máty
2 stroužky česneku
1 chilli paprička jalapeňos – lze vynechat
1 lžička mletého římského kmínu
Nastrouhaná kůra z ½ citronu
2 lžičky olivového oleje + na potření
Čerstvě mletý pepř
1 lžíce cizrnové mouky
½ lžičky prášku do pečiva
Sůl
Dip:
3 lžíce hustého bílého jogurtu
1 lžíce najemno nakrájeného koriandru
1 stroužek česneku, prolisovaný
Sůl
K podávání:
Celozrnné tortilly
Čerstvá zelenina podle chuti
Čerstvý koriandr
ingredience pro 2 osob
2 konzervy Bonduelle černé cizrny
70 g baby špenátu
Hrst koriandru /1 plná lžíce nadrobno nakrájeného
Lístky z 1 stonku máty
2 stroužky česneku
1 chilli paprička jalapeňos – lze vynechat
1 lžička mletého římského kmínu
Nastrouhaná kůra z ½ citronu
2 lžičky olivového oleje + na potření
Čerstvě mletý pepř
1 lžíce cizrnové mouky
½ lžičky prášku do pečiva
Sůl
Dip:
3 lžíce hustého bílého jogurtu
1 lžíce najemno nakrájeného koriandru
1 stroužek česneku, prolisovaný
Sůl
K podávání:
Celozrnné tortilly
Čerstvá zelenina podle chuti
Čerstvý koriandr
70 g baby špenátu
Hrst koriandru /1 plná lžíce nadrobno nakrájeného
Lístky z 1 stonku máty
2 stroužky česneku
1 chilli paprička jalapeňos – lze vynechat
1 lžička mletého římského kmínu
Nastrouhaná kůra z ½ citronu
2 lžičky olivového oleje + na potření
Čerstvě mletý pepř
1 lžíce cizrnové mouky
½ lžičky prášku do pečiva
Sůl
Dip:
3 lžíce hustého bílého jogurtu
1 lžíce najemno nakrájeného koriandru
1 stroužek česneku, prolisovaný
Sůl
K podávání:
Celozrnné tortilly
Čerstvá zelenina podle chuti
Čerstvý koriandr
- krok 1Cizrnu scedíme a necháme v cedníku, aby dobře okapala. Mezitím si připravíme další potřebné ingredience.
- krok 2Černou cizrnu přendáme do kuchyňského robotu. Přidáme špenát, koriandr, mátu, česnek, chilli papričku zbavenou semínek, římský kmín, citronovou kůru a olej. Koriandr můžeme nahradit petrželí.
- krok 3Mixujeme, dokud se nevytvoří hladké těsto. Během mixování odlepujeme vařečkou směs od stěn robota. Směs zakryjeme potravinářskou fólií a uložíme do lednice aspoň na hodinu, klidně jej tam můžeme nechat přes noc.
- krok 4Přidáme cizrnovou mouku podle potřeby (1 – 2 lžíce budou stačit), prášek do pečiva, sůl a promícháme.
- krok 5Nyní začněme tvarovat placičky. Lžící nabereme trochu směsi a vytvoříme malé placičky, silné asi centimetr. Placičky skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme lehce trochou oleje. Pečeme při 200 ° C po dobu 15 – 20 minut.
- krok 6Než se falafel upeče, promícháme ingredience na dip a nakrájíme čerstvou zeleninu na malé kousky
- krok 7Tortilly opékáme nasucho na pánvi, potřeme trochou dipu, obložíme zeleninou a falafelem a nakonec ještě trochu pokapeme dipem a posypeme koriandrem.
- krok 8BON APPÉTIT!
Objevte také…