Klasický hráškový nebo brokolicový krém nebo exotičtější marocká či thajská polévka? Tady je seznam top 10 polévek, které si zamiluje každý!
U nás v Bonduelle proběhla hlasovačka o nejlepší recepty na polévky. Zde je výběr top 10 za naši kancelář.
Polévky neodmyslitelně patří k české kuchyni, různé variace polévek a jejich receptů ale najdeme po celém světě. Polévka často předchází hlavnímu jídlu (především obědu). Připravuje tak žaludek na trávení a podporuje sekreci žaludečních šťáv. Především hustější polévky se pak nezřídka stávají i hlavním chodem.
Polévky si nejčastěji vychutnáváme teplé, možná vás ale překvapí i studená polévka. Pro maximální polévkový zážitek doporučujeme použít kvalitní zeleninu Bonduelle.
Ať už vás láká kterákoli, vyberte si, na kterou máte chuť, a vyzkoušejte některý z našich 10 nejlepších receptů na polévku.
1. Hráškový krém
2. Brokolicová polévka
3. Čočková polévka
4. Cizrnová polévka
5. Detoxikační polévka
6. Studená mrkvová polévka
7. Dýňovo-hrušková polévka
8. Zelená thajská polévka
9. Marocká květáková polévka
10. Mexická polévka
KVALITNÍ POLÉVKA VÁS POVZBUDÍ NA DUCHU I TĚLE
Základem dobré polévky bývá masový či zeleninový vývar a kvalitní suroviny, které vařením ve vodě polévce předávají svou chuť, barvu a vůni. V polévkách najdeme mnoho zdraví prospěšných látek a základních živin. Dodnes jsou proto nedílnou součástí jídelníčku nemocných. Někteří polévky využívají také k očistě těla, pročišťující kúrou se zbavují toxinů a dávají svému tělu prostor pro regeneraci. Vyzkoušejte například naši detoxikační polévku.
Přečtete si také 5 druhů zeleniny pro lepší opálení!